Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jasper Gouda Quint: ‘Dit is echt onbeschrijflijk’ [met video's]

12 jun 2019, 07.14NieuwsUpdate

BRAKEL - Brakel heeft er zaterdag voor gezorgd dat BZC'14 volgend seizoen in de derde klasse mag beginnen. De manschappen van trainer Hans de Jong promoveerden dankzij een 4-2 zege ten koste van Asperen.

Dat leverde memorabele taferelen op, waarbij succestrainer Hans de Jong niet aan een bierdouche kon ontsnappen. Ook Jarno Kraaij kon zijn geluk niet op. De centrale verdediger had als een van de weinige Brakel-spelers voorafgaand aan zaterdag al ervaring met nacompetitievoetbal: "Ik heb met Altena nacompetitie gevoetbald en toen hebben we een keer een 3-0 voorsprong weggegeven. De nacompetitie is echt een ding op zich. Dat merkten we ook wel. We kregen een filmpje van Danny Verbeek (FC Den Bosch-speler, red.) en de ex-trainer van Excelsior (Adrie Poldervaart, red.), die ons allebei succes wensten tegen Asperen. Hoe geweldig is dat?"

Embedded rich media on Twitter

Dank
Die aanmoedigingen waren door de overwinning dus geen verloren moeite. Kraaij maakt graag van de gelegenheid gebruik om zijn dank uit te spreken: "Dag en nacht doen onze supporters alles voor ons; maaien, lijnen trekken. Op sommige stukken van het veld werkten ze zelfs met een handmaaiertje, puur zodat wij kunnen voetballen! Dit wilden we heel graag aan ze teruggeven."

Boek
Voor clubtopscorer Jasper Gouda Quint, die met twee goals een groot aandeel in de overwinning had, was het kort na afloop nog moeilijk om zijn gevoelens onder woorden te brengen: "Dit is echt onbeschrijflijk. In je hoofd heb je de wedstrijd al drie keer gespeeld en twee of drie goals gemaakt. Als het dan ook echt gebeurt, is dat echt top. Het is net een boek dat je van tevoren schrijft en dat nu uitkomt."

Embedded rich media on Twitter

Dat nam De Jong letterlijk; hij is momenteel druk bezig met een boek over de twee seizoenen waarin hij Brakel naar de derde klasse leidde.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >