Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jeffrey van Nuland: 'Vertrek nooit aan de orde geweest'

05 dec 2018, 07.15Nieuws

WERKENDAM - Wat drie punten met een voetbalteam kunnen doen! De 3-0 overwinning van Kozakken Boys op FC Lienden geeft, kijkend naar de stand op de ranglijst, wat rust. Zaterdag komt De Treffers naar De Zwaaier. Indien daar opnieuw van kan worden gewonnen, gaan de ‘boys naar twintig punten en is de nieuwe doelstelling, een vaste plaats in de middenmoot, voorlopig bereikt.

Inmiddels kan het duo Kees Spaan/Ger Klop zich bezighouden met de invulling van de selectie voor het seizoen 2019-2020. Het duo kijkt zelfs al verder, want als eerste werd met Jeffrey van Nuland een verlenging tot 2021 afgesproken. Hetzelfde geldt voor centrale verdediger Sven van Ingen. Tel daarbij de doorlopende contracten van Quentin Jakoba en Leon Bot en dan wordt er al aan het geraamte van het nieuwe Kozakken Boys gewerkt.

Van Nuland is tevreden met de verlenging van zijn contract. “Ik word hier een blijvertje, want het gaat straks al naar de vijf jaar. Ik ben er blij mee, want Kozakken Boys is en blijft een mooie club om voor te spelen.”

Regelrechte onzin
Jeffrey van Nuland, vanaf 2016 op De Zwaaier, is inmiddels een onmisbare pion op het middenveld van Kozakken Boys. De reserve-aanvoerder zorgt samen met Gwaeron Stout voor de balans op het zo belangrijke middenveld. In de periode dat van Nuland en Stout eerder even niet beschikbaar waren, werd meteen duidelijk hoe de verhoudingen liggen. De voormalig prof van RKC Waalwijk en Helmond Sport is voor trainer Michel Langerak multifunctioneel inzetbaar, want hij kan ook centraal achterin goed uit de voeten.

Tegen De Treffers wordt het weer volle bak voor Van Nuland, die eerder dit najaar, volledig ten onrechte, even met de club uit Groesbeek in verband werd gebracht. ,,Ik zou volgend seizoen de overstap naar De Treffers maken, las ik. Die verhalen staken de kop op toen bekend werd dat vier van onze spelers naar Bunschoten-Spakenburg gingen verkassen. Regelrechte onzin, want mijn vertrek is nooit aan de orde geweest.”

Onontkoombaar
Over de trainerswissel is Van Nuland kort. “Uiteindelijk onontkoombaar. Het is goed om met Langerak een nieuwe start te maken. Uiteindelijk is dat wel de beste oplossing. Langerak weet zijn enthousiasme goed over te brengen op ons.”

Van Nuland kijkt kort terug naar het duel tegen FC Lienden. “Het was moeizaam. Goed dat Leon net voor rust die goal maakt. Door die rode kaart van Tim Eekman werd het na de pauze overleven en dat het hebben wij goed gedaan. Dat wij er in de eindfase nog twee bijprikken, is wel bijzonder. Het geeft het beeld van dit moment aan. Wij moeten heel hard werken en knokken voor een goed resultaat.”

Van Nuland huivert als hij terugdenkt aan de laatste keer dat Kozakken Boys tegen De Treffers speelde. “Op tweede Paasdag kopte hun doelman, Niels Kornelis, in de extra tijd de gelijkmaker binnen. Dat doelpunt heeft ons misschien wel het kampioenschap gekost. Kornelis zit nu op de bank, dus daar hebben wij geen last van.”

Jeffrey van Nuland is er op 20 december tegen Vitesse vanwege een schorsing, na geel tegen Sneek en FC Almere City, niet bij.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Jeffey van Nuland, Kozakken Boys