Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jerôme Ceton vertrekt bij ASV Arkel

08 jan 2016, 11.06NieuwsUpdate

ARKEL - Jerôme Ceton vertrekt, ondanks een doorlopend contract, aan het einde van het seizoen bij ASV Arkel. 

Hij gaat de opleiding TC I volgen bij de KNVB. Een opleiding met stage die moeilijk te combineren is met de training en coaching van de hoofdmacht van de Arkelse vereniging.

Het tweejarig contract dat Ceton vorig jaar bij ASV Arkel tekende bood nadrukkelijk de mogelijkheid voor de trainer om halverwege te stoppen. Wanneer Ceton de opleiding tot Trainer Coach I zou gaan volgen, dan mocht hij vertrekken.

Handhaven
Ceton op de wedstrijd van de club: “ASV moet een goede en passende opvolger weten te vinden en dan moet je nu op zoek gaan”.

Waarna Ceton ontkent dat zijn vertrek iets te maken heeft met de lage stand op de ranglijst: “Natuurlijk was ik er ook van uitgegaan dat we wat hoger hadden gestaan. Maar dat we ons handhaven, daar twijfel ik nog geen moment aan. Zeker niet met deze groep. Het maakt voor de buitenstaander mijn vertrek misschien wat ingewikkelder, maar voor mij en ASV was dit altijd al een denkbaar scenario.”

Balen
Voorzitter Berend Buddingh’  beaamt dit. “Jerome heeft vorig jaar al aangegeven de opleiding te willen volgen en had daarom een voorkeur voor een éénjarig contract. Wij wilden vooral rust in de tent, dus een tweejarig contract, met een ontbindende voorwaarde. Dan moet je niet moeilijk doen als de trainer die optie licht. En zoals ik vorig jaar al zei: wij zijn voor opleiden, ook als het om de trainer gaat. Maar ik baal natuurlijk wel. Jerome is het type trainer dat bij ASV Arkel past, daar waren we  graag mee doorgegaan.”

Aan scorebordjournalistiek doet de voorzitter-zonder-voetbalverleden verder niet. “Ja, we staan lager dan we hadden gehoopt en verwacht. Maar we hebben nog een seizoenshelft te gaan, dus ik zie geen reden voor twijfel. Vertrouwen hebben, daar gaat het om. Ook voor de spelers. Maar ze moeten het nu wel laten zien.” 

Lees meer over : Jerome Ceton, ASV Arkel, trainer