Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jerome Ceton: 'Arkel was toe aan iets nieuws'

01 sep 2014, 06.07Nieuws

ARKEL – Het naar de derde klasse gepromoveerde ASV Arkel heeft met hoofdtrainer Jerôme Ceton een man van naam weten te strikken. De sterke verdediger, die maar liefst achttien jaar deel uitmaakte van de hoofdmacht van vv Schelluinen, debuteerde vorig jaar als hoofdtrainer bij Dussense Boys en haalde ook zijn diploma UEFA B.

“Ik heb bewust voor deze stap gekozen. Arkel is nooit negatief in het nieuws en ontwikkelt zich de laatste jaren enorm. Bij de club is er een goede gedachte over de toekomst. Een bepaalde visie naar succes, waarin ik geloof en waaraan ik mijn steentje wil bijdragen”, aldus de 40-jarige in Gorinchem woonachtige oefenmeester.

Mensen van de club
“Ik heb in vele opzichten, als beginnend trainer, een leerzaam jaar achter de rug bij Dussense Boys. Zo zal ik de derby tegen Be Ready nooit vergeten. Dat was ongekend, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Die wedstrijd zat bij beide clubs zo diep."

"Verder is het trainerschap een ervaringsvak. Alle cursussen ten spijt, er bestaat geen standaardbeeld. Zo heb ik het afgelopen jaar geleerd niet mijn eigen afspraken op te stellen, maar dat we onze regels samen moeten maken. Voetbal is een teamsport. De ervaren Dick Pelle als technisch klankbord en Rocco Ooms als nieuwe leider gaan mij helpen. Mensen van de club, daar ben ik heel blij mee.”

Klassebehoud
Komend seizoen kunnen Ceton en zijn manschappen hun hart ophalen. “Inderdaad, prachtige wedstrijden tegen drie voormalige tweedeklassers en tegen streekploegen als Groot-Ammers, Peursum, VVAC, Herovina en Sleeuwijk. Heel goed voor de club, want ik merk aan de jongens dat ze toe zijn aan iets nieuws."

"We gaan voor klassebehoud. Hoger wil ik de lat niet leggen, de promotie werd tenslotte afgedwongen via de nacompetitie. Na acht wedstrijden gaan we kijken waar onze daadwerkelijke ambitie komt te liggen.”

Theo Sprong

Lees meer over : Jerome Ceton, ASV Arkel