Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jeugdteams vv Vianen voorlopig niet op kunstgras

03 dec 2016, 11.12Nieuws

VIANEN • Voorlopig wordt er door de jeugdteams van vv Vianen niet getraind en gespeeld op kunstgras. Dat heeft het bestuur van de vereniging in overleg met de jeugdcommissie, de jeugdtrainers en jeugdleiders besloten. 

Het besluit heeft alles te maken met de berichtgeving in de media over de mogelijke gezondheidsrisico's van het spelen en trainen op kunstgras. "We hebben het volste begrip voor de onrust en bezorgdheid die er bij leden en ouders van leden is". zegt het bestuur in een verklaring.

RIVM
Op dit moment worden de korrels, waarmee de kunstgrasvelden in Vianen zijn ingestrooid, onderzocht op mogelijke gezondheidsrisico's. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het RIVM en de uitslag hiervan wordt medio december verwacht. "Wanneer een team uit moet spelen bij een vereniging met kunstgras zullen de trainers en leiders van Vianen in overleg met de ontvangende vereniging zoeken naar een mogelijke oplossing."

De gemeente Vianen heeft de vereniging laten weten dat hun standpunt is dat er voorlopig gewoon gesport kan worden op de kunstgrasvelden. Zij wacht de uitkomsten van het officiële onderzoek van het RIVM af. Tot die tijd neemt de gemeente Vianen geen maatregelen.

Dick Aanen
 

Lees meer over : kunstgras, rubbergranulaat, vv Vianen