-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Johan van der Werff: ‘Er is een last van mijn schouders gevallen’

16 mei 2018, 16.41Nieuws
(foto: website Wilhelmina'26)

WIJK EN AALBURG  – Dinsdagavond maakte Wilhelmina’26 bekend dat het hoofdtrainer Johan van der Werff per direct op non-actief heeft gesteld. De Werkendammmer reageert een dag later gelaten.

“We hebben gisteren een prima gesprek gehad. Ik ben met een goed gevoel daarna weer naar huis gereden. Daaraan voel ik dat er een last van m’n schouders is gevallen. Als het van beide kanten niet meer klikt, houden we de blik maar op voorgaande mooie tijd. Het goede blijft bij mij hangen. En een mooier compliment dan dat ik misschien wel de beste trainer ooit was, is er niet. Daar doe je het voor. Er hoeft niet altijd nagetrapt te worden.”

Aangedikt
Van der Werff’s positie werd voor Wilhelmina’26 onhoudbaar, nadat hij in een artikel van het Brabants Dagblad het beleid van de Wijk en Aalburgse club op de hak zou hebben genomen. Hij hekelde daarin onder andere dat er spelers van het eerste elftal met het tweede moesten meedoen. 

“Ik begrijp volledig dat het stukje bij de club verkeerd is overgekomen. Als een trainer of iemand anders dat over mijn club zou roepen, dan stuit dat mij ook tegen de borst. Het verhaal is enorm aangedikt. De desbetreffende journalist hoeft me nooit meer te bellen. Het lijkt nu net alsof ik een vertrek wilde forceren, maar dat heb ik absoluut niet zo bedoeld.”

Recht in de spiegel
Desalniettemin was er al eerder sprake van een op handen zijnde breuk tussen Van der Werff en Wilhelmina’26, dat het niet op prijs stelde dat de Werkendammer een aantal spelers vanaf De Ebbe wilde wegkapen. “En ik kan ook wel begrijpen dat ze dat niet leuk gevonden hebben. Dat er wordt gezegd dat het ‘niet sjiek’ is. Maar ik heb daar van tevoren over gecommuniceerd. Bijna alle spelers die van buiten Wijk en Aalburg komen, zijn of dóór mij of vóór mij naar Wilhelmina gekomen. Dat ik daarvan jongens denk te kunnen gebruiken bij Altena, kan voor de club geen verrassing zijn geweest. Ik kan mezelf in ieder geval nog altijd recht in de spiegel aankijken.”

Embedded rich media on Twitter

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >