Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Johan van der Werff: 'Het liefst zou ik met de kids in het uitvak zitten'

13 okt 2017, 19.52Nieuws

WERKENDAM - Johan van der Werff keek onlangs toch wat anders naar de loting van de tweede ronde van de KNVB-beker dan een ander. Kozakken Boys treft op 24 oktober PEC Zwolle. De voormalig doelman van onder meer FC Zwolle en Kozakken Boys is en blijft nog altijd een rasechte Kozakken Boys-supporter. “Dat laatste is me met de paplepel ingegoten en dat zal nooit verdwijnen.”

Van der Werff is voor het vierde seizoen trainer bij tweedeklasser Wilhelmina’26. “Ik bekeek de loting na de training samen met mijn spelersgroep. Bij mij spelen ook Werkendamse jongens als Corné van Rosmalen en Gerben Vos. Zij speelden ooit in het eerste elftal van de ‘boys’ en zullen in Zwolle ook wel van de partij zijn. Ik hoopte natuurlijk op Feyenoord, want dat is de enige topclub die Kozakken Boys nog niet heeft gehad. Als ik daarbuiten dan toch een voorkeur mag hebben, dan is voor mij PEC Zwolle hartstikke leuk en heel speciaal.”

Van der Werff weet dat Kozakken Boys jarenlang niet heeft mogen klagen over tegenstanders als PSV, Ajax, FC Utrecht, Heerenveen en onlangs nog De Graafschap. Op de bijgaande, wat vergeelde foto, was Johan van der Werff twintig jaar en eerste keeper bij Kozakken Boys. Later zou hij in 211 wedstrijden in het betaalde voetbal uitkomen voor Sparta, FC Dordrecht en vier jaar voor FC Zwolle.

Uitgenodigd
Van der Werff verwacht een goed gevuld MAC³PARK-Stadion in Zwolle. “Ze doen het daar slim, want de seizoenkaarthouders mogen gratis naar binnen. Dat levert toch al snel zo’n tienduizend bezoekers op.”

Uiteraard is Van der Werff in Zwolle van de partij. “Ik ben door PEC Zwolle uitgenodigd als eregast omdat ik voor beide clubs heb gespeeld. Dat doen ze netjes. Zij herinneren zich nog dat ik in mijn FC Zwolle tijd ook nog acht weken interim-trainer van Kozakken Boys was. Mij hebben zij de naam Kozakken Boys in die vier jaar vaak horen noemen.”

Van der Werff was in 2004 en 2006 interim-trainer van Kozakken Boys na het vertrek van achtereenvolgens Ronald Klinkenberg/Wim Eilander en Ton du Chatinier.

Superfanatiek
Van der Werff kan moeilijk inschatten hoeveel supporters er uit Werkendam meegaan. “Dat uitvak met vijfhonderd toeschouwers zal best vol komen. Voor de kinderen is het een lastige tijd. Zij zullen niet voor elf uur thuis zijn en moeten de volgende dag wel gewoon naar school. Mijn dochter Bo en zoon Kai gaan met mij mee. Dat moet maar een keer kunnen. Kai is superfanatiek. Hij volgt Kozakken Boys uit en thuis en slaat het liefst de hele wedstrijd op de trommel. Hij is een kopie van mij.”

Diep in zijn hart zou Van der Werff op 24 oktober met zijn kids liefst tussen de Werkendamse supporters in het uitvak zitten, maar dat kan hij door die fraaie uitnodiging nu niet maken. “Ik kom nog graag in Zwolle. In de organisatie bij PEC Zwolle zitten nog steeds mensen waar ik in de periode 2000-2004 mee heb gewerkt. Dwight Lodeweges was destijds trainer en nu assistent. Gerard Nijkamp was toen assistent en nu technisch directeur. De verzorger en de jongens van de commercie zijn er allemaal nog. Diederik Boer was destijds tweede keeper en is er ook nog steeds.”

Van der Werff vervolgt: “Ik geef Kozakken Boys vijf procent kans om deze tweede ronde te overleven. In het voetbal heb je altijd een kans, maar PEC Zwolle neemt dit duel heel serieus. Zij hebben twee keer de bekerfinale gehaald en weten wat het betekent om de Cupfinal te winnen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)