Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

John den Dunnen heeft veel zin in De Alblas

09 feb 2018, 08.23Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

OUD-ALBLAS - De Alblas heeft John den Dunnen aangetrokken als hoofdtrainer voor het komende seizoen. De 45-jarige Papendrechter volgt Leo Dekker op.

"De Alblas kwam eind december op mijn pad", vertelt Den Dunnen, die als voetballer mag terugzien op een profloopbaan die hem langs FC Dordrecht, PEC Zwolle en Sparta voerde.

"Ik werd gebeld door TC-lid Harold Verberkmoes. Hij vroeg of ik belangstelling had. Ik was meteen enthousiast. De Alblas zie ik als een echte voetbalclub met veel gezelligheid en een talentvolle, jonge spelersgroep. In mijn tijd als speler en trainer van Drechtstreek hoorde ik enthousiaste verhalen van clubgenoten die bij De Alblas gespeeld hadden. Wat ook prettig is aan de club is dat zij de beschikking heeft over een kunstgrasveld, zodat we in alle weersomstandigheden de juiste trainingsfaciliteiten hebben."

Andere setting
Op sportpark Souburgh is de technische leiding nu nog in handen van Leo Dekker. Na dit seizoen neemt de ervaren coach zitting in de technische commissie van de zaterdagderdeklasser. "Ik heb al eerder met Leo samengewerkt bij Drechtstreek", zegt John den Dunnen. "En nu gaat dat opnieuw gebeuren, zij het in een wat andere setting. Leo heeft veel ervaring in de voetballerij. Hij gaat zijn kennis in een nieuwe functie benutten om De Alblas verder te versterken. Een goede zaak."

Driemaal scheepsrecht?
Momenteel is John den Dunnen bezig aan zijn derde seizoen als technisch verantwoordelijke man bij Wieldrecht. Hij hoopt vurig om straks af te kunnen sluiten met een tastbaar resultaat. "Om kampioen te worden hebben we waarschijnlijk een te grote achterstand op koploper Krabbendijke", inventariseert hij de actuele situatie.

"Maar deelname aan de nacompetitie is zeker wél een realistisch doel. Wat zou het mooi zijn om met een promotie afscheid te kunnen nemen! Ik gun het vooral de spelers enorm. Ze waren de voorbije twee jaar zo dicht bij een 'stap omhoog', maar strandden steeds op het laatste moment. In mijn eerste seizoen bij Wieldrecht redden we het niet omdat Brederodes net even wat sterker was en kampioen werd. In de nacompetitie moesten we het spijtig genoeg afleggen tegen Den Bommel. Het afgelopen jaar gingen we ongeslagen en met een ruime voorsprong op de concurrentie de winterstop in. Vervolgens kregen we een mindere fase door blessures en spelers die tijdens de competitie op vakantie gingen. Onze pech was dat titelrivaal Drechtstreek uitgerekend in die periode in een positieve 'flow' raakte en een indrukwekkende serie winstpartijen neerzette. Dat leverde ze de titel op. Nu hoop ik dat driemaal scheepsrecht is voor Wieldrecht. En daarna wacht mijn mooie nieuwe club De Alblas. Ik heb er veel zin in!"

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >