Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

John Hendriks en Michel Stoppelenburg werken aan sterk Alblasserdam-2

25 aug 2011, 16.30Nieuws

ALBLASSERDAM - Zomaar een zomeravond op sportpark Souburgh. Hoewel er vrijwel niemand in de kantine is, ademt het hier naar voetbal. Foto’s en sjaaltjes aan de muur, lange tafels in donker hout uitgevoerd. Vv Alblasserdam leeft, zelfs zonder bal; zou je mogen concluderen.

“En zo is het maar net”, stemt Michel Stoppelenburg meteen in met de constatering. De 36-jarige Damdorper kreeg de liefde voor zijn club met de paplepel ingegoten door wijlen zijn vader Goris, die zich vele tientallen jaren op allerlei manieren inzette voor de vereniging. “Kort voordat mijn vader overleed, zei hij me het fijn te vinden als ik ooit nog eens terugkeerde naar Alblasserdam”, zegt Michel. “Op dat moment trainde ik nog bij de jeugd van Nieuw-Lekkerland, de club waar ik ook mede aan de basis heb gestaan van de keepersschool. Mooie tijd gehad daar, maar Souburgh lonkte. Deze zomer heb ik de overstap gemaakt, terug naar mijn oude liefde als trainer van het tweede elftal.”
Ook John Hendriks zegde Nieuw-Lekkerland vaarwel. Hij was voordien dertien seizoenen lang actief geweest binnen de jeugdafdeling op sportpark Excelsior. “Op een gegeven moment was duidelijk dat we qua mogelijkheden aan ons plafond zaten in Lekkerland”, blikt hij terug. “Toen ik vervolgens door Frank Bosch gebeld werd met de vraag of ik er voor voelde om samen met Michel het tweede elftal voor mijn rekening te gaan nemen, hapte ik snel toe. Er ligt hier een mooie uitdaging.”

Promotie
Afgelopen jaar slaagde Alblasserdam 2 er onder leiding van Rob Lemans in om kampioen te worden en te promoveren naar de reserve tweede klasse. Vervolgens vloog een aantal spelers uit en kondigden een paar voetballers hun afscheid aan. Ook Lemans vertrok. Het duo Stoppelenburg/Hendriks moet dus met een goeddeels nieuwe selectie aan de slag. “Het plaatje ziet er goed uit”, vindt Michel Stoppelenburg. “Rondom ervaren krachten als Matthijs Smit, Donny Knoote en Metin Ahmetoglu laten we jonge en veelbelovende spelers voetballen. Doel is om een tweede team te krijgen dat  aansluiting biedt bij de hoofdmacht en aantrekkelijk is voor jongens die nu nog in de jeugd spelen. Fijn is ook dat de club in de persoon van Bert Buizert een hoofdtrainer heeft die jeugd zeker een kans wil geven. Kortom, het plaatje ziet er goed uit.”

Duoschap
Ook het ‘duoschap’ bevalt de heren. “Michel is iemand die het hart op de tong draagt, ik ben wat rustiger”, vertelt John Hendriks. “Ik denk dat die combinatie goed werkt.” “Daarnaast denken we zo’n beetje hetzelfde over voetbal”, voegt Stoppelenburg er aan toe. “Ideaal toch?!”