Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Johnny Lommers loert op zijn kans bij Kozakken Boys

09 jan 2019, 07.14Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Zaterdag speelde Kozakken Boys zijn eerste wedstrijd in 2019. Tegen zondageersteklasser BMT (Biedt Moedig Tegenstand) uit Den Haag maakte Mark Veenhoven zijn eerste minuten voor Kozakken Boys. De ‘boys’ wonnen met 1-0.

Het enige doelpunt werd in de 37ste minuut gemaakt door Johnny Lommers, vanaf de strafschopstip. De jonge Werkendammer raakte ook nog drie keer paal en lat en zag een doelpunt afgekeurd.

De 20-jarige spits maakte tegen BMT een goede indruk. “Ik ben hartstikke blij met deze negentig minuten. Dit had ik zeker niet verwacht.”

Lommers traint het hele seizoen al mee bij de hoofdmacht en speelt zijn wedstrijden met het tweede elftal. “Ik speel wel de beker- en oefenwedstrijden bij het eerste elftal.” Natuurlijk hoopt hij op een vervolg. “Ik weet niet wat er verder gaat gebeuren. Ik doe gewoon mijn ding en de trainers bepalen hoe het verder gaat. Als ze mij nodig hebben zal ik er staan”, laat de geboren Werkendammer weten.

Tegen BMT kwam Robert Mutzers voor het eerst in actie. Hij houdt voorlopig zijn conditie op peil bij Kozakken Boys. De oud-aanvaller van Dongen keerde deze winter terug van een avontuur in Oekraïne bij Chornomorets Odessa, dat uitkomt in de Oekraïense Premier League. “Binnenkort wordt duidelijk hoe mijn toekomst eruit ziet. Ik praat met verschillende clubs, maar het zou zomaar kunnen dat ik voor Kozakken Boys ga uitkomen”, vertelde Mutzers na afloop van het duel op zaterdag. 

Reactie Michel Langerak
“Ik hoop dat Robert Mutzers snel aan groep wordt toegevoegd. Hij mist nog wat scherpte, maar ik zou hem er de rest van het seizoen graag bij hebben", zegt trainer Michel Langerak.

In Johnny Lommers ziet Langerak zeker perspectief. “Ik heb hem niet voor niets negentig minuten laten spelen. Dat moet voor hem een stimulans zijn. En het is een jongen van de club, dat is ook altijd leuk. Wie weet hoe wij hem de komende periode nog gaan gebruiken.”

Langerak heeft de laatste competitiewedstrijd van 2018 tegen Jong Almere FC uit zijn geheugen gepoetst. “Daar heb ik wel van geleerd dat wij elke wedstrijd heel veel power en energie in de wedstrijden moeten leggen. Dat heb ik toen gemist.”

Trainingskamp
Zaterdag komt Scheveningen naar De Zwaaier. Langerak herinnert zich nog de wedstrijd uit bij Scheveningen toen hij in 2013 voor de groep stond. “Wij kwamen destijds twee dagen eerder terug van trainingskamp. Dat mis ik nu wel, want ik had de groep graag een dag of vijf bij elkaar in een warm land gehad. Altijd goed om in een andere omgeving en andere setting naar de tweede competitiehelft toe te kunnen werken.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)