Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jordi Verwers (HRC'14): 'Mis oudere spits waar ik van kan leren'

06 dec 2017, 07.24Nieuws
(foto: Lya Cattel)

HURWENEN - Jordi Verwers sloot op jonge leeftijd aan bij het eerste elftal van HRC'14. Drie seizoenen later is de 20-jarige spits zelf één van de oudere spelers.

Hij doorliep de hele jeugdvoetbalcombinatie van Hurwenen en Rossum (RVV/HVV), maakte twee seizoenen geleden in het eerste elftal veertien doelpunten in evenzoveel wedstrijden en lijkt na het recente moeizame avontuur in de vierde klasse nu qua doelpuntenproductie weer op stoom te komen. Jordi Verwers is dan misschien wel pas twintig jaar, maar toch heeft hij al het nodige meegemaakt. Hoog tijd om samen met de balvaste spits van de Hurwenen Rossum Combinatie de balans op te maken.

Je kwam op je zeventiende als één van de jonkies op vaste basis in de A-selectie van HRC'14. Hoe is die situatie in drie seizoenen veranderd?

"Bij ons is het nu zo dat meer dan de helft van de spelers een jongere leeftijd hebben en er nog maar een paar van de oudere garde bij zitten. Toen was dat juist precies andersom. Ik kwam als broekie kijken en dan wordt je wel even duidelijk hoe alles loopt en hoe snel het gaat. De stap van junioren naar senioren is behoorlijk groot, vooral het fysieke gedeelte. Het is allemaal meer volwassen. Als jong manneke moet je daar hard aan gaan werken. Dan moet je je ergens anders op gaan richten, zoals je snelheid." Glimlachend: "Maar ja, heel snel ben ik ook niet.."

Je traint samen met vriend en aanvalspartner Rowan van Doorn de JO15-2 van HRC'14. Wat vinden jullie het belangrijkst om die jonge voetballertjes te leren?

"We weten wat je zelf nodig hebt, omdat we allebei nog niet zo lang in één staan. Dan weet je wat je die jongens mee kan geven. Het belangrijkste is; blijf gewoon normaal doen. Doe je ding en dan komt het allemaal wel goed. Je kan wel rare dingen doen en je popiejopie gaan gedragen, maar je moet gewoon je ding doen. En blijven werken, altijd blijven werken. Als je dat voor het teambelang doet, dan doe je het al goed."

HRC'14 speelde vorig seizoen in de vierde klasse. Daarin bleef je onderin bungelen met degradatie tot gevolg. Hoe kijk jij terug op die periode?

"Het zat niet mee, we zaten in de hoek waar de klappen vallen. Iedereen denkt: 'wanneer komen die drie punten een keer?' Dan sluipt de angst om te verliezen in het team en dan ga je juist weer de boot in. Degradatie is gewoon nooit fijn en je merkt dat zoiets aan je vreet."

Nu is HRC'14 weer terug in de vijfde klasse. Hoe zie jij het huidige seizoen voor je?

"Omdat we voor het eerst een heel jong team hebben is het nog allemaal wennen, maar het loopt eigenlijk als een trein. Er zijn een paar jongens gestopt, daar komen jonge spelers voor terug. Die moet je een kans geven. Ze hebben mij en anderen ook een kans gegeven. Ik voel me nu ook een 'oudere'. Je moet het nu zelf doen. Je krijgt geen tips meer hoe je iets kan verbeteren of hoe je iets anders zou kunnen doen. Ik mis een oudere spits waar ik van kan leren en waar ik me aan op kan trekken. Voor de jongere spelers zou het fijn zijn dat ze van hun voorganger een paar tips zouden krijgen. Maar ja, die hebben afscheid genomen. We hebben er nog wel een paar ervaren jongens bij die al een tijdje meedraaien op dit niveau. Dat scheelt wel."

In de laatste drie wedstrijden kwam je vijf keer tot scoren, waarmee je HRC tweemaal naar een overwinning hielp. Wat is de doelstelling voor jou en de club?

"We zijn slecht begonnen, maar staan er nu redelijk goed voor. We willen bovenin meedoen en ik denk dat de top-vijf haalbaar is als we zo door blijven gaan. Als je thuis speelt wil je de baas zijn. Klaar. Ze komen hierheen en gaan weer met nul punten terug. Zo is het en zo doen wij het altijd. En ikzelf? Ik heb het gewoon goed naar mijn zin. Ik heb het volle vertrouwen van de trainer, dat probeer ik zo goed mogelijk terug te betalen. Je zou altijd hogerop willen, maar ik zit hier echt op mijn plek."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Jordi Verwers, HRC'14