Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

José van de Ven bij SVS'65 weer op eigen benen

04 jul 2018, 07.38Nieuws

SPIJK/DUSSEN - Na twee seizoenen als assistent-coach bij hoofdklasser Achilles Veen op de bank te hebben gezeten, staat José van de Ven komende voetbaljaargang weer op eigen benen. De geboren en getogen Dussenaar gaat als hoofdcoach bij vierdeklasser SVS’65 uit Spijk aan de slag. Die functie is niet nieuw voor hem. Eerder was hij hoofdverantwoordelijke bij DVVC, Waspik, Veerse Boys, Boeimeer en Dussense Boys.

Met het vertrek van Clemens Bastiaansen bij Achilles Veen kwam er ook een einde aan het dienstverband van José van de Ven met de hoofdklasser. Zodoende moest de 51-jarige Dussenaar op de sollicitatietoer. Het werd SVS’65.

“De eerste kennismaking mondde gelijk al uit in een leuk gesprek. Het stond me aan.Een club met een reëel bestuur, merkte ik al snel. Een club die aan het bouwen is. En er is potentie. Het heeft een goede jeugd. Het team onder 23 jaar behaalde onlangs de finale van het Regiotoernooi.”

José van de Ven heeft geen speciale opdracht meegekregen. “Er is me niets opgelegd. Al zouden ze graag ook eens een periode willen pakken. In mijn ogen is SVS’65 te vergelijken met Dussense Boys. Alles hoofdzakelijk met eigen jongens.”

Bewust een zaterdagclub
Van de Ven en SVS’65 hebben zich voor één seizoen aan elkaar aan verbonden. “Ik doe altijd één seizoen. Ik heb ook bewust voor een zaterdagclub gekozen. Voor Achilles Veen trainde ik altijd zondagclubs, maar gezien mijn gezinssituatie komt het me beter uit dat ik een zaterdagclub neem. Mijn kinderen sporten ook op zaterdag en nu hebben we als gezin de zondag mooi voor onszelf.”

Veel geleerd
Twee jaar assistent-coach bij een hoofdklasser. Een tussenstap die José van de Ven extra bagage bezorgde. “Ik heb veel geleerd van de aanpak van Clemens Bastiaansen en eerder ook van Johan van Bijsterveld bij wie ik tussen de periode Boeimeer en Dussense Boys een jaartje stage heb gelopen. Het is bij een hoofdklasser totaal anders. Er wordt anders getraind en rondom de wedstrijden is het ook niet te vergelijken. Veel ervaring opgedaan en ook gezien hoe het bij andere hoofdklassers gaat. En daar zat ook weer veel verschil in. Als assistent moet je je aanpassen aan de hoofdtrainer, want die bepaalt. Bij Clemens kon ik wel mijn eigen visie op tafel gooien. Maar hij besliste uiteraard. Het was per slot van rekening zijn verantwoordelijkheid.”

Realistisch
Vanaf zaterdag 11 augustus is José van de Ven dus weer eigen baas. Met Van de Ven trekt SVS’65 een realistische trainer aan, zoals de Dussenaar het zelf uitdrukt. “Ik zal nooit roepen dat we kampioen worden. Ik kijk goed wat er in de groep zit en wat er rond loopt in een club. Hoe je daar dan het beste resultaat mee kunt boeken. Ik inventariseer ook altijd bij de jongens zelf wat ze willen, want we zullen het toch samen moeten doen.”

Bij SVS’65 kijken ze ook al halsreikend uit naar de terugkeer van topschutter Willem Looijen. “Die heeft een belofte gedaan dat hij vanaf seizoen 2019/2020 terugkomt. Nou, die kan bij ons nog wel een poosje mee. Dat zie ik ook wel zitten”, benadrukt ook Van de Ven.

Lees meer over : José van de Ven, SVS'65