Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kan Altena opmars tegen titelkandidaat Nivo Sparta verder gestalte geven?

06 dec 2018, 12.00Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – We beginnen de winterstop te naderen. Een aantal clubs moet nog wel een paar belangrijke klussen klaren. Dat geldt zeker ook voor Altena, dat de afgelopen weken hard bezig is om zich uit de gevarenzone te werken met winstpartijen tegen NOAD’32 en Brederodes. Zaterdag wacht echter een pittige tegenstander met Nivo Sparta. Willen de Nieuwendijkers de echte stap naar de onder kant van de middenmoot maken, dan zal er gewonnen moeten worden van de titelpretendent uit Zaltbommel, die de verwachtingen nog niet helemaal waarmaakt. Een interessant en pittig potje dus zaterdag in Nieuwendijk.

In de tweede divisie lijkt Kozakken Boys op de goede weg. Zaterdag wacht het duel tegen de De Treffers. De gasten uit Groesbeek hebben een puntje meer op de ranglijst. 

Achilles Veen wil vol op jacht naar de tweede periodetitel in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag lieten de manschappen van trainer Giovanni Franken echter een steek vallen met de 2-2 bij Swift. Dus is het duel van zaterdag thuis tegen Zwaluwen op De Hanen Weide weer een wedstrijd van de waarheid. 

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse C blijft het punten sprokkelen voor GRC 14. De ene week is de andere niet bij de combinatie uit Giessen en Rijswijk. De krachtproef tegen hoogvlieger Sportlust’46 komende zaterdag is belangrijk om echt door te stoten in de middenmoot. Dus moet de turbo erop in het Almbos. Almkerk wacht ook een pittige tegenstander met Montfoort. Bij winst tegen concurrent Monfoort springen de Almkerkers naar de subtop. 

2F
Wilhelmina’26 blijft zich opvallend goed weren in de tweede klasse dit seizoen. Zaterdag wacht wel weer een sterke tegenstander met pomovendus EBOH. Woudrichem zit duidelijk in de neergaande spiraal met drie nederlagen op rij. Herstel tegen Heukelum zou de manschappen van trainer Piet Saaman goed doen. De klus in Heukelum is echter niet zomaar geklaard. NOAD’32 dient de mouwen ook op te stropen om de situatie op de ranglijst op te fleuren. Winst bij directe concurrent Brederodes onderin is essentieel.

3D
In de derde klasse is het afwachten of koploper Sleeuwijk al bekomen is van de afstraffing met 1-7 tegen SV Capelle. Met Vuren wacht een onberekenbare tegenstander. GDC gaat naar SV Capelle en begint daar als underdog. Sparta’30 zit op een kantelpunt. Het is zaterdag aanhaken of afhaken in de kopgroep tegen NEO’25, dat evenveel punten heeft als de Andelnaren.

Zondag
Op zondag zal koploper Be Ready geladen zijn na de domper tegen DIA. VCW moeten de Hankenaren ook zeker kunnen hebben. Dussense Boys zal vertrouwen hebben getankt uit de monsterscore met 8-1 tegen Boeimeer. Dat zal ook nodig zijn tegen en bij het sterke Right’Oh.

HHC’09 zal zich weer een keer van de goede kant moeten laten zien tegen Jong Brabant. Beide ploegen hebben evenveel punten op de ranglijst. Aanhaken of afhaken in de kopgroep staat op het spel.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >