Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kan ook Woudrichem spaak in het wiel van Roda Boys steken?

15 mrt 2019, 06.28Voorbeschouwing
(foto: Gerald van Zanten)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Woudrichem zal geladen aan de aftrap verschijnen tegen hoogvlieger Roda Boys. Dat lijkt wel zeker. De Woercummers verzuimden afgelopen zaterdag weer bij de kopgroep aan te pikken door de ongelukkige nederlaag bij Wilhelmina’26. Dus zullen ze de wat tobbende gasten uit Aalst op de thuisplaat Het Bolwerk zeker een loer willen draaien.

Bij winst kunnen de Woercummers de tegenstander bovendien achterhalen op de ranglijst, al heeft Roda Boys nog wel een wedstrijd tegoed. Anderzijds zal Roda Boys ook geladen zijn na de dure 1-1 tegen hekkensluiter NOAD’32.

Kozakken Boys
In de tweede divisie lijkt Kozakken Boys helemaal los na de veegpartij met 5-0 tegen koploper IJsselmeervogels. Jong Sparta is echter ook niet voor de poes, maar Kozakken Boys wil de ongeslagen status van de laatste zeven wedstrijden een vervolg geven om zich te roeren in de derde periode. 

Achilles Veen
In de hoofdklasse A blijft Achilles Veen op en neer zwiepen op de ranglijst. Het 2-1 verlies bij Ter Leede was wel schlemielig. Hopelijk kunnen de Veeners zich zaterdag herpakken tegen het ook niet misselijke SC Feyenoord, dat derde op de ranglijst staat.

Almkerk en GRC 14
Almkerk en GRC 14 moesten afgelopen zaterdag allebei een nipte nederlaag slikken. Met name GRC 14 heeft het weer lastig in de eerste klasse. Winnen tegen concurrent Geinoord in de degradatiezone is voor de mannen van trainer Piet de Kruif van essentieel belang om nog uit de zorgen te komen. Almkerk krijgt het niet makkelijk tegen het in de gevarenzone verkerende WNC. Op basis van de ranglijst is Almkerk wel de favoriet, maar dat zegt in deze fase van de competitie ook niet alles.

2e klasse F
In de tweede klasse F moet Wilhelnina’26 de kans pakken om nog aan te pikken bij de bovenste ploegen. De horde Tricht moet te nemen zijn. Voor Altena zijn de belangen groot. De Nieuwendijkers kunnen de winst nummer voorlaatst Zwaluwe best gebruiken. NOAD’32 mag zich opladen om het terugvallende Pelikaan een poets te bakken.

3e klasse D
In de derde klasse begint koploper Sleeuwijk steken te laten vallen. Een overwinning bij BLC kan het gemoed weer opvijzelen. GDC is na twee gelijke spelen alleen gebaat bij een driepunter bij Haaften. Hetzelfde is het geval voor Sparta’30 bij Vuren.

Zondag
Op zondag blijft het hoogspanning voor koploper Be Ready. RFC blijft de Hankenaren op de hielen zitten. Dus zal Be Ready ook bij Terheijden spierballen moeten tonen. Dussense Boys kan de Hankenaren een helpende hand toesteken met een verrassende uitslag tegen RFC.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >