Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kees Spaan: 'Kozakken Boys al door eigen plafond heen'

28 jul 2016, 11.41Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Met een zevende, eerste en vierde plaats in de laatste drie seizoenen was Kozakken Boys inmiddels een bekend gezicht in het linkerrijtje van de Topklasse. De vierde stek in het afgelopen seizoen leverde de Werkendamse ploeg een plek op in de nieuw gevormde Tweede Divisie.

Volgens technisch directeur Kees Spaan is de ploeg inmiddels 'al door het plafond heen', zo zegt hij in gesprek met TweedeDivisie.org. 

Hoewel de club ambitieus is, meent Spaan dat het spelen van Jupiler League-voetbal geen draagvlak heeft. "Met name de andere speeltijden passen niet bij deze club: zaterdag is hier heilig. En los daarvan is het ook financieel niet bol te werken."

Achilles '29
Achilles '29 maakte een paar seizoenen geleden ook de stap vanuit het amateur- naar het profvoetbal. Eenzelfde traject is voor de Boys niet weggelegd, lijkt het. Spaan: "Als je mee wilt doen in de Eerste Divisie, zul je net als de andere clubs zes, zeven of acht keer moeten gaan trainen. Achilles ’29 probeerde het met vier keer trainen per week, maar ik begreep dat ze daar ook naar zes keer per week zijn gegaan omdat ze veel wedstrijden in de laatste twintig minuten verloren."

Keuzes maken
Volgens de td zit Kozakken Boys op zijn plek in de Tweede Divisie. "Na ons kampioenschap nam het budget met tien à vijftien procent toe. Maar dat is bij lange na niet voldoende om mee te kunnen doen op een hoger niveau. Want moet je dat wel willen: anoniem meedraaien in het rechterrijtje de Jupiler League, terwijl je toonaangevend bent in het amateurvoetbal.”

Stabiele Tweededivisionist
De focus in Werkendam ligt dus niet op het ten koste van alles willen promoveren. "We hebben als duidelijke doelstelling om een stabiele club in de Tweede Divisie te worden. Eigenlijk kun je zeggen dat Kozakken Boys de afgelopen jaren reeds door haar eigen plafond heen is gegaan."