-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

KNVB geeft helderheid: twee duels schorsing John Wijnbelt (Schelluinen)

15 mei 2018, 12.55NieuwsUpdate

SCHELLUINEN - Acht wedstrijden schorsing voor John Wijnbelt van Schelluinen, of toch twee? Het ontwikkelde zich maandag en dinsdag tot een ware soap. Maar het hoge woord is er nu toch echt uit: Wijnbelt is naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zaterdag voor twee duels geschorst.

Het rapport van de scheidsrechter gaf aanleiding tot een schorsing van acht wedstrijden. Naar verluidt is de KNVB op basis van aanvullende verklaringen hiervan alsnog afgeweken en is de uiteindelijke schorsing twee wedstrijden. VV Schelluinen gaat overigens ook tegen dit schikkingsvoorstel in beroep en zal om een opschortende werking vragen.

Sabine Wiegel, secretaris aanklager Zuid, gaf dinsdagmorgen uitsluitsel. Ze erkende de ontstane verwarring en liet in een brief weten dat ook in Sportlink de uitsluiting is aangepast naar twee wedstrijden.

Onbesuisd
“Rood was al discutabel en dus zijn ook twee wedstrijden schorsing voor mij te veel. Geel was meer op zijn plaats geweest, omdat ik misschien te onbesuisd in kwam”, aldus John Wijnbelt.

 

“Er kwam een bal richting het zestienmetergebied. De verdediger stond met zijn rug naar mij toe. Ik kwam in gerend en probeerde de bal vol te schieten. Daarbij raakten we elkaar, de klap van onze voeten was erger dan het voorval. Maar de scheidsrechter was redelijk in de war en besloot mij in de negentiende minuut rood te geven. Aanstaande zaterdag zal ik waarschijnlijk niet spelen, maar na een wedstrijd schorsing hoop ik er de laatste competitiewedstrijd weer bij te zijn. Ook omdat we niet echt ruim in onze selectiespelers zitten.”

Embedded rich media on Twitter

 

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : John Wijnbelt, rode kaart, schorsing, KNVB