Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

KNVB haalt SC Hoge Vucht uit competitie

15 feb 2019, 15.22NieuwsUpdate

REGIO - De tuchtcommissie van de KNVB haalt alle teams van SC Hoge Vucht per direct uit de competitie.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft amateurvereniging SC Hoge Vucht per direct ontzet uit het lidmaatschap van de bond. Reden is dat de leden van de vereniging zich gedurende een langere periode structureel schuldig hebben gemaakt aan wangedrag en fysiek en verbaal geweld. Daarmee zijn de belangen van de KNVB en de voetbalsport in het algemeen geschaad.

Er is onvoldoende vertrouwen dat dit op korte termijn zal veranderen, waardoor de tuchtcommissie heeft besloten om de meest vergaande sanctie op te leggen. Binnen veertien dagen volgt de gemotiveerde uitspraak van de tuchtcommissie. Vanaf dat moment heeft SC Hoge Vucht nog één maand om hiertegen in beroep te gaan. Als de vereniging besluit beroep aan te tekenen, betekent dat niet dat de straf wordt opgeschort.

Vijf jaar geleden werd voor het laatst een club door de tuchtcommissie ontzet uit het lidmaatschap van de KNVB. Toen ging het om Hargasport uit Schiedam.

Het eerste elftal van de club uit Breda is in de 4e klasse tegenstander van onder meer de regioclubs Be Ready en Dussense Boys. Be Ready is de koppositie nu kwijt aan RFC, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.