Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

KNVB handhaaft bekerprogramma ondanks droogte

15 aug 2018, 18.46Nieuws

ZEIST - Ondanks de extreme droogte van de afgelopen periode, is de KNVB niet voornemens om het bekerprogramma aan te passen. Vooralsnog zijn er ook nog geen plannen om de start van de reguliere competitie op te schorten.

Dat meldt de voetbalbond woensdag in een bericht op de eigen website. "Het is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan. De landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden zijn groot en het vereist lokaal maatwerk om sommige bekerwedstrijden te kunnen spelen."

Ook vindt de KNVB dat verenigingen die niet op hun veld kunnen spelen, hun verrantwoordelijkheid moeten nemen: "Clubs die niet kunnen spelen op hun natuurgrasveld zijn verplicht om uit te wijken naar kunstgras. Ook wordt verenigingen, die in dezelfde regio actief zijn, verzocht om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om wedstrijden door te laten gaan. Zo kunnen clubs samen optimaal gebruikmaken van de beschikbare kunstgrasvelden."

De bond geeft aan zelf de helpende hand toe te willen steken: "De KNVB staat hierbij altijd voor clubs klaar om te adviseren en eventueel te bemiddelen. Wedstrijden tussen twee verenigingen kunnen ook in onderling overleg worden omgedraaid (thuis-uit) of op een ander moment (eerder-later) worden gespeeld."

Inhaalwedstrijden
Wanneer bekerwedstrijden onverhoopt toch worden afgelast, dan kunnen deze op een later moment worden ingehaald. In onderling overleg tussen clubs en KNVB kunnen bekerwedstrijden na aanvang van de reguliere competitie ook doordeweeks worden afgewerkt. Al deze bekerwedstrijden dienen logischerwijs vóór de vervolgronde te zijn gespeeld.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : KNVB, Droogte, bekerprogramma