Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

KNVB wil knelpunten in B-categorie oplossen

30 jan 2019, 17.00Nieuws

REGIO - De KNVB gaat in het eerste deel van dit jaar de regio in om met verenigingen in gesprek te gaan over een belangrijk thema: aantrekkelijk voetbalaanbod. Met name in de B-categorie, daar waar de meeste spelers actief zijn. De KNVB wil graag van de mensen uit de praktijk horen wat er beter en anders kan en welke ideeën en suggesties er zijn.

Gemakkelijk afzeggen van wedstrijden, vele verplaatsingen van wedstrijden en terugtrekken van teams in zowel categorie A als B. Allemaal zaken waardoor veel frustraties en onvrede ontstaat bij spelers en verenigingen.

Verbeteringen
Voor de KNVB een moment om samen met de clubs, spelers en vrijwilligers eens goed te gaan nadenken over mogelijke verbeteringen/oplossingen. Samen met verenigingen wil de KNVB een stap zetten naar competitie-aanbod wat meer op maat is, waardoor het spelplezier van voetballers in de B-categorie vergroot wordt.

Als voorbereiding wordt aan spelers gevraagd wat zij zelf vinden van het voetballen in de B-categorie. Via een enquête onder de spelers in de B-categorie senioren wordt informatie opgehaald over het spelen van wedstrijden. Meer dan 8300 spelers uit de districten Zuid I en Zuid II hebben de enquête al ingevuld. 

Tijdens de bijeenkomsten worden de resultaten van de enquête gedeeld en naar aanleiding daarvan in gesprek gegaan over mogelijke aanpassingen om het spelplezier van leden te verhogen.

In de regio zijn er sessies bij Achilles Veen (13 februari), Papendrecht (25 februari), VVAC (4 maart) en GVV Geldermalsen (11 maart).

Klik hier voor het volledige bericht van de KNVB

Lees meer over : B-categorie, KNVB