Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

'KNVB wil zaterdag en zondag ook in derde divisie en hoofdklasse integreren'

05 dec 2017, 14.06Nieuws
(foto: Rick den Besten)

REGIO - De KNVB gaat een voorstel doen om ook bij de Derde Divisie en Hoofdklasse (waarin onder meer de regioclubs Achilles Veen en SteDoCo uitkomen) de zaterdag en zondag met elkaar te laten integreren. Dat stelt Voetbal247. De website baseert z’n informatie op een twitterbericht van Eindhovens-Dagblad (ED) journalist Wil van den Heuvel. Hij volgt derdedivisionist UNA voor het ED, meldt VIDB.

Volgens de goed ingevoerde journalist blijft het voor zaterdagclubs wel mogelijk om vast te houden aan de vaste speeldag. In de Tweede Divisie is een dergelijke constructie al ingevoerd.

Embedded rich media on Twitter

In de afgelopen maanden hebben twee ‘verkenners’ de wensen in het amateur- en betaald voetbal rondom de voetbalpiramide in kaart gebracht. Tijdens de komende besprekingen tussen de KNVB en afgevaardigden van de amateur- en betaald voetbaltak worden de scenario’s besproken. Na die bijeenkomsten wordt er op de bondsvergadering een besluit genomen. Eind maart 2018 moet dit traject zijn afgerond.