Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Koekkoek en Van Klij: 'Proberen om nog in een flow te komen'

12 apr 2018, 07.17Nieuws
(foto: Rick den Besten)

MEERKERK - SV Meerkerk was jarenlang een zekerheidje in 2F, maar dit jaar maken de geelhemden andere tijden mee en is degradatievoetbal een feit.

De plaatselijke voetbaltrots staat onder de streep en deelname aan de nacompetitie lijkt het hoogst haalbare voor SV Meerkerk. Een redelijk ongewone situatie voor de geelhemden, al jaren een stabiele tweedeklasser. Komende zaterdag wacht de volgende finale als hekkensluiter SVW op bezoek komt.

"En binnen een aantal weken ontmoeten we onze 'concurrenten' Tricht, Brederodes en Papendrecht", weet Thijs van Klij. "Tussen aanhalingstekens", vult aanvoerder Gert-Jan Koekkoek aan. "Want een achterstand van negen, respectievelijk tien en elf punten is natuurlijk fors. We moeten op onszelf focussen en proberen in een flow te komen. Met z'n allen hard werken, plezier hebben en lekker voetballen. SVW is een mooie, belangrijke pot om naartoe te werken. Eigenlijk hoeven we niet meer naar onze concurrenten te kijken, maar stel dat we aanstaande zaterdag winnen en dan een week later van Tricht…"

Moeilijk jaar
Het is duidelijk, het verdedigingsduo is realistisch maar nog niet de wanhoop nabij. "Na het vertrek van Klaas-Jan van Zessen, Sander Vink, Koen Vermeer, Wilmar van Bruggen en Ruud Vink wisten we dat het een moeilijk jaar zou worden. Maar het is moeilijker geworden om het verlies op te vangen, dan we vooraf hadden gehoopt. Ik had ook gedacht dat we wel iets meer punten zouden hebben. We hebben overigens lang gezocht naar vastigheden en eigenlijk gingen we net voor de winterstop pas over op het vertrouwde 4-4-2-systeem", zegt Koekkoek (30).

Met resultaat, want sinds die keuze werden weer puntjes gesprokkeld. Even was er ook hoop dat de onrust in de selectie bij Tricht gunstig zou werken voor de Alblasserwaarders.

"Maar toen wij verloren van Woudrichem en Tricht wel punten pakte, werd het gat alleen maar groter en zij hebben sinds de aangekondigde leegloop niet meer verloren. Negen punten verschil is bijna niet meer in te halen", beseft Koekkoek.

Stevig
"De vanwege de kou afgelaste wedstrijd tegen Brederodes hadden we moeten spelen. Zij misten enkele spelers, wij niet. Met drie punten meer en een beetje meer geluk tegen Roda Boys en Papendrecht, hadden we er iets beter voor gestaan", denkt de 23-jarige Van Klij. "We hebben inderdaad wat wedstrijden flauw verloren, maar ook stevige nederlagen geleden: 6-0 verlies tegen Roda Boys uit en 6-1 in Vianen tegen Brederodes. Een verschil ten opzichte van voorgaande jaren, toen we vaak nipt met 0-1 verloren en nog de kans op een gelijkspel pakten. We komen nu vaak vroeg in de wedstrijd achter en kunnen dan niet ons gewenste spelletje spelen."

Dorpsclub
Koekkoek gaat nog verder terug in de tijd. "De huidige tweede klasse is stukken sterker dan in mijn beginjaren bij de senioren. Wij zijn, samen met Tricht, de enige vereniging die niet betaalt. Bij ploegen als Almkerk, Nivo Sparta, Roda Boys maar ook Wilhelmina '26 en Heukelum lopen spelers onder hun niveau te voetballen. Ik kom spitsen tegen, maar ook veel scorende middenvelders of geroutineerde verdedigers, die echt wel hoger kunnen spelen. Wij missen een spits die er meer dan vijftien in knalt of een veel scorende middenvelder. Afgelopen zaterdag zaten bij Heukelum Stijn Schuller, Tim Verdier en Marek Verweij op de bank, die luxe hebben wij niet. Het lot van een dorpsclub, wij moeten het hebben van eigen spelers."

Misschien volgend jaar. Bart Koomans keert terug naar VVAC, maar Sander Vink heeft aangegeven de voetbalschoenen weer aan te trekken en op 't Hoog zingt de naam van Joey van Putten ook rond. Zover is het nog niet, eerst nog zeven zware wedstrijden in de reguliere competitie.

"En mogelijk dus een nacompetitie, met drie finales op drie zaterdagen. Want zonder terugwedstrijd spelen acht ploegen om één plek in de tweede klasse. Dat wordt een hele klus, één offday en je ligt er uit", blikt Van Klij alvast vooruit.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >