Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Koploper NOAD'32 wil eerdere zeperd tegen Sparta'30 wegpoetsen

12 apr 2018, 07.59Voorbeschouwing
NOAD'32, op de foto in actie tegen GVV'63, zal ook tegen Sparta'30 op titelkoers willen blijven. (foto: Gijs van Tuijl)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De meeste clubs uit de regio moeten zaterdag weer vol aan de bak. Opvallend is de derby tussen NOAD’32 en Sparta’30 in de derde klasse waar het sentiment aan kleeft. In de eerste ontmoeting in Andel smeerde Sparta’30 de Wijk en Aalburgers namelijk een enorme zeperd aan.

Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de koploper, die nu de titel niet meer mag laten lopen. Te verwachten is dan ook een geladen NOAD’32 zaterdag op het Korenzand om de vlek op het blazoen weg te poetsen. Anderzijds zal Sparta’30, dat de punten hard nodig heeft om nog uit de degradatiezone te blijven, de eerdere stunt zeker willen herhalen. Ingrediënten genoeg voor een beladen derby zaterdag in Wijk en Aalburg, waar de ploegen om 15.00 uur aftrappen.

Tweede divisie
In de tweede divisie kan Kozakken Boys de competitie rustig uit gaan spelen. In de titel zal niemand meer geloven in Werkendam gezien het gat van acht punten met de ongenaakbare koploper Katwijk. De manschappen van trainer Danny Buijs kunnen onbevangen het duel bij hekkensluiter Achilles’29 tegemoet treden. Een mooie uitslag neerzetten kan het doel zijn in het duel in Groesbeek, dat begint om 18.00 uur.

Hoofdklasse
Een klasse lager in de hoofdklasse zweeft Achilles Veen tussen hoop en vrees om het beoogde doel de nacompetitie voor promotie nog te halen. De manschappen van trainer Clemens Bastiaansen kunnen de hoop alleen nog levend houden door alle resterende wedstrijden te winnen. Te beginnen zaterdag bij Smitshoek.

Eerste klasse
In de eerste klasse lijkt GRC 14 zich een spannend slot te gaan besparen. De Combinatie uit Giessen en Rijswijk heeft de schaapjes echter nog niet helemaal op het droge en zal er ook zaterdag tegen hekkensluiter SVL nog een keer flink in moeten kletsen.

Tweede klasse
In de tweede klasse is de strijd zeker nog niet gestreden. Zo zal Wilhelmina’26 graag de buur aan de overkant titeljager Roda Boys pootje willen lichten in Aalst. Woudrichem heeft dezelfde plannen tegen de andere titeljager Nivo Sparta uit Zaltbommel. Ook voor koploper Almkerk is de koers nog niet gelopen tegen het lastige Papendrecht.

Derde klasse
In derde klasse durven we wel een driepunter te noteren voor GDC, dat tegenstander Willem II moet kunnen hebben. Sleeuwijk staat voor de lastige opgave om GVV’63 te bedwingen. Bij Altena is het even koffiedik kijken. De druk staat er wel vol op bij en tegen concurrent NEO’25. 

Zondag vierde klasse
Op zondag is het de vraag of Dussense Boys nog een keer alles uit de kast kan trekken. Er wacht de manschappen van trainer Antoine Hoevenaren een moeilijke wedstrijd bij titeljager Irene’58. Bij Be Ready staat de boel zeker op scherp. De Hankenaren zullen een dubbelslag moeten maken. Eerst donderdagavond bij en tegen titelkandidaat Irene’58 en komende zondag bij en tegen Boeimeer. Bij verlies kunnen de Hankenaren een streep door het seizoen, dat zo mooi begon, trekken.

Voor HHC’09 is de strijd zeker nog niet gestreden in de vierde klasse D. De Heusdenaren hangen nog steeds in de degradatiezone en het duel bij en tegen titelkandidaat OVC’26 biedt weinig hoop om uit de put te komen.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >