Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Koploper Sleeuwijk kan zich geen nieuwe misstap permitteren

19 apr 2019, 07.25Voorbeschouwing
Bart Stoutjesdijk Fotografie

ALTENA - De competitie begint nu echt in de slotfase te glijden. En in de slotfase gebeuren altijd gekke dingen. Met name Sleeuwijk moet daar voor oppassen. De koploper in de derde klasse D wankelt op de troon na het verrassende verlies tegen Vuren. De Sleeuwijkers hebben nu nog een marge van twee punten op achtervolger SC Everstein en kan zich dus geen verlies meer permitteren. Dus zal Sleeuwijk daden moeten tonen tegen SV Capelle om niet van de troon te vallen. Dat naaste belager SC Everstein gaat winnen tegen hekkensluiter SSC’55 lijkt wel zeker.

In de tweede divisie toonde Kozakken Boys power tegen SV Spakenburg met de 2-1 winst. Het kan nog een mooie slotfase inleiden om verder omhoog te klimmen op de ranglijst. Dan zullen de ‘Boys’ ook weer power moeten tonen tegen FC Lienden.

Achilles Veen heeft in de hoofdklasse weinig meer te winnen na het 1-0 verlies afgelopen zaterdag bij Zwaluwen. Wat rest is het eergevoel wat opkrikken tegen Swift.

1C
In de eerste klasse C lijkt Almkerk in veilige haven. Dus moeten ze maar op zoek naar echte zekerheid zaterdag bij SVL. Wellicht dat er dan nog meer in het vat zit, want de derde plaats is niet ver weg. GRC 14 wil nog ontsnappen aan de nacompetitie voor degradatie. Dan zullen mouwen wel omhoog moeten zaterdag in de degradatiekraker tegen GJS. Het is de laatste strohalm.

2F
In de tweede klasse is het uitbollen voor Wilhelmina’26. Een stunt tegen koploper Nivo Sparta zou wel mooi zijn. Hekkensluiter NOAD’32 gaat voor de laatste kans vechten bij Heukelum. Woudrichem kan ook aan de bak. Benieuwd of de Woercummers runner-up Papendrecht, dat een tik kreeg in de derby tegen Drechtstreek, een loer kunnen draaien. Altena moet normaal gesproken de punten kunnen pakken tegen Brederodes. Hier geldt echter dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

3D
In de derde klasse staat de boel flink op zijn kop. GDC is na de winterstop aan een flinke opmars bezig en sluipt ongemerkt omhoog. Zaterdag wordt het wel ongekend spannend voor de Eethenaren. Is GDC, dat leider is in de derde periode, in staat om ook het sterke NEO’25 te kraken?. Bij winst gaan de Eethenaren ook over de gastheren in heen op de ranglijst. Voor Sparta’30 is het seizoen wel gespeeld. De Andelnaren willen nog wel wat stijgen op de ranglijst. Tegen RFC moeten de punten binnen gehaald kunnen worden.

Op Paasmaandag komt GDC nog een keer in actie. Dan is Vuren de tegenstander.

Be Ready en Dussense Boys
Koploper Be Ready in de vierde klasse zondag komt maandag ook in actie. DIA is in Teteringen een lastige tegenstander. Dussense Boys neemt het op tegen Boeimeer. Daar kunnen we naar verwachting wel een driepunter voor noteren voor de Dussenaren.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >