Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kozakken Boys dolgelukkig met komst Vitesse

14 nov 2018, 11.27Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij zat zaterdagavond tegen middernacht met zweet in zijn handen voor de tv. “Zo’n loting voor de TOTO KNVB-beker blijft toch loeispannend. Clubs als Fortuna Sittard en Cambuur Leeuwarden zaten ook nog in de kom en die wil je liever niet in een uitwedstrijd loten. Het wordt op 20 december gelukkig een thuiswedstrijd, om half zeven, tegen Vitesse en daar zijn wij heel content mee.”

Kozakken Boys bereikte in de laatste vijf seizoenen al viermaal de laatste 32 voor de ‘grote’ beker.

“Met Vitesse treffen wij, voor het eerst in de derde ronde en dus bij de laatste zestien, een tegenstander in de lijn van AZ (2015 1-3, red.) en Heerenveen (2012 0-4, red.), die wij hier al eerder op bezoek hebben gehad.”

In 2017 had PEC Zwolle in eigen huis een verlenging nodig om de ploeg van Danny Buijs met 3-2 te elimineren. Eerder kwam in 2006 PSV naar Kozakken Boys (0-2) en een jaar later speelden de Werkendammers de legendarische wedstrijd tegen Ajax, dat met veel vedetten pas na verlenging met 1-2 won.

Moeilijk inschatten
Clubs uit de eerste divisie zoals De Graafschap (2017 1-1, KB.w.n.s.), Helmond Sport (2016 3-0) en onlangs nog Almere City FC (2018 2-1) vlogen op De Zwaaier uit het toernooi. In 2016 liep sportpark De Zwaaier helemaal vol toen Kozakken Boys opnieuw op Ajax stuitte. De Amsterdammers stuurden destijds Jong Ajax, met onder meer Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong, dat gemakkelijk met 1-6 won.

De Goeij: “Dergelijke aantallen van rond de 5000 bezoekers verwacht ik nu niet, dus hebben wij het draaiboek ‘light’ maar uit de kast gehaald. Ik kan het moeilijk inschatten, maar mogelijk komen er toch 3000 tot 4000 bezoekers. Tot 3000 belangstellenden hoeven wij geen aanpassingen op ons complex te doen.”

Over de voorverkoop van toegangskaarten volgt zo spoedig mogelijk informatie.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)