Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kozakken Boys wil afrekenen met concurrent voor derde periode

03 mei 2019, 08.20Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft een week extra rust gehad. “Van mij hoefde dat niet hoor”, stelt  Michel Langerak. “Ik was graag in het ritme van een wekelijkse wedstrijd gebleven, ik wil door."

"Aan de andere kant is het ook wel eens goed om je hoofd leeg te maken. Zaterdag weten we wat het beste voor de groep is geweest. Ik ben in elk geval blij dat we de laatste vier wedstrijden achter elkaar door afwerken.”

Toen Kozakken Boys in de eerste week van oktober 2018 in Noordwijkerhout met 3-4 van VVSB won, was Langerak nog helemaal niet in beeld om als interim-trainer te gaan fungeren. Dat was pas half november het geval. “Ik heb mij later wel in het verleden verdiept en wat van die vreemde wedstrijd tegen VVSB meegekregen. Kozakken Boys won kennelijk in de slotfase, op karakter, in de extra tijd, met 3-4. Lang stond VVSB er heel slecht voor, het heeft nu een goede serie neergezet, maar is nog lang niet uit de problemen.”

In eigen hand
VVSB heeft alleen nog FC Lienden, Jong Almere City FC en Barendrecht onder zich en zal er dus zaterdag op De Zwaaier vol voor gaan. “Wij hebben de situatie natuurlijk wel in eigen hand. Met nog vier duels te gaan hebben wij in deze periode vijf punten voorsprong op VVSB, HHC en GVVV. Als wij VVSB pakken nemen wij van deze concurrent afstand. Bovendien moet HHC naar Katwijk en die winnen daar ook niet zomaar.”

Langerak ziet de groep steeds completer worden. Jeffrey van Nuland lijkt op de goede weg terug en mogelijk weer beschikbaar.

Derde periode
Kozakken Boys is in de derde periode aan een indrukwekkende serie bezig. Na zeven duels staan de Werkendammers op achttien punten. Ook AFC staat op datzelfde aantal, maar heeft de eerste periodetitel al op zak en doet in deze periode dus niet meer mee. Dat geldt ook voor Excelsior Maassluis, dat in de derde periode op vijftien punten staat maar al in het bezit van de tweede periodetitel is.

De eerste echte serieuze concurrent, VVSB, staat op dertien punten. Nog twee ploegen, GVVV en HHC, staan op dertien punten. Kozakken Boys heeft heel veel zin in die derde periodetitel, die recht geeft op plaatsing in het hoofdtoernooi om de TOTO KNVB-beker in het seizoen 2019-2020. Daarnaast staat Kozakken Boys op slechts vier punten van de derde plaats. Ook op de algehele ranglijst is er voor de Werkendammers dus nog wat te winnen.

Lees meer over : Kozakken Boys, VVSB, Michel Langerak