Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Laatste thuiswedstrijd Kozakken Boys tegen Kon. HFC moet een mooi feest worden

15 mei 2019, 11.58Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys nam zaterdag een keurige 2-3 overwinning mee uit Hardenberg en werkt met het team nu naar het einde van het seizoen. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd om 18.00 uur tegen de Koninklijke HFC. Een afscheid in stijl dus van het thuispubliek.

Deze week werd intern in Restaurant De Waterman al op informele wijze afscheid van de vertrekkende spelers genomen. Bijzonder daarbij natuurlijk het vertrek van Gwaeron Stout, die al zo lang voor de ‘boys’ actief is. Iedereen gunt hem de stap naar IJsselmeervogels. Ook van meer dan een handvol andere spelers werd afscheid genomen.

Trainer Michel Langerak is niet zo van die formaliteiten. “Ik wisselde vroeger ook nogal eens van club en als het dan voorbij is geef je elkaar een hand en ga je verder tot de orde van de dag."

Langerak stapte dit seizoen vrij vroeg in als interim-trainer en doet het meer dan goed. Van de Sliedrechter is nooit een verkeerd woord over zijn voorganger Jasper de Muijnck gehoord. Langerak bracht de ploeg van diep in het rechterrijtje terug naar de top van het klassement. De derde plaats is, met nog de duels tegen Kon. HFC en Scheveningen te gaan, haalbaar.

Derde periode
Zaterdag kan thuis al het kampioenschap van de derde periode worden veiliggesteld. Langerak wil daarbij niet van een punt tegen HFC uitgaan. “Wij gaan ons weer super voorbereiden, gaan voor de winst voor die titel en willen ook het publiek iets leuks aanbieden. Maar vergis je niet, HFC is echt een goede ploeg, een vriendenteam en staat niet voor niets op plaats vier.”

De periodetitel is een topprestatie, die de club komend seizoen meteen weer in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker brengt. Het lijkt zo normaal, maar het moet wel 'even gebeuren'.

(Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)