Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Lars Branderhorst, 18-jarige koele kikker bij Dussense Boys

07 mrt 2018, 07.28Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

DUSSEN - Lars Branderhorst is bezig aan een uitstekend seizoen bij Dussense Boys. De teller voor de pas 18-jarige aanvaller staat al op dertien treffers.

Je kunt Lars Branderhorst rustig duiden als een koele kikker. "Ja, dat zeggen ze", beaamt de jonge aanvaller. Al dertien treffers in de vierde klasse, dan moet je wel wat in je mars hebben. Met zijn moyenne steekt hij clubicoon André Segeren, die ook op dertien treffers staat, al naar de kroon.

Een item is dat niet voor Lars. "Zo steken we niet in elkaar. Ik wil wel scoren, maar als het moet, leg ik de bal gewoon af. Wij hebben die strijd niet", aldus de enorm gedreven jonge kracht.

Zijn mooiste goal tot nu toe vindt hij zijn belangrijke treffer afgelopen seizoen tegen WSJ, waarbij Dussense Boys kampioen werd in de vijfde klasse. "In de laatste minuut een volley vanaf de zestien meter, die er via de binnenkant van de paal in ging", aldus Lars.

Een makkelijke was dit seizoen tegen Boeimeer. "Segeren gaf de bal aan mij en ik kon nog drie keer koppeltje duiken voor een leeg doel", grinnikt Branderhorst, die dit seizoen richting de twintig treffers hoopt te gaan.

Fijn cluppie
Branderhorst begon met voetballen bij Dussense Boys. Al snel werd het talent gescout door RKC/Willem II. "Daar werd het 'm niet", vertelt Lars, die vervolgens aansloot bij de jeugdopleiding van DESK in Kaatsheuvel.

Toch begon het te knagen en besloot hij terug te gaan naar zijn vrienden bij Dussense Boys. Op 15-jarige leeftijd maakte hij al voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Dussense Boys en scoorde in een bekerwedstrijd meteen drie keer. Een doorbraak bleef nog uit.

Branderhorst wilde terug naar zijn vrienden in de jeugd en scoorde daar aan de lopende band. "Daar was geen bal aan, dus heb ik de stap later toch maar genomen", vertelt hij. Dit seizoen is hij vaste basisspeler als linker- of rechteraanvaller samen met zijn maatje Harry Sassen. "Dussense Boys is een fijn cluppie", vindt Branderhorst, die het shirt met enige trots zegt te dragen.

Goede kop
Er staat een goede kop op bij de student, die bezig is met de afronding van zijn Sportopleiding in Den Bosch. Hij is zeven dagen in de week met sport en voetbal bezig en verzaakt eigenlijk nooit. "Het moet wel heel raar lopen, wil ik niet meegaan en ik mis nooit een training", vertelt Lars.

Van de derde helft is Branderhorst niet. Na een pilsje gaat hij al snel op huis aan. "Ik ben nooit degene die het licht in de kantine uit doet", aldus Branderhorst.

Support krijgt hij van zijn vader en z'n opa en zijn moeder komt altijd kijken bij de derby tegen Be Ready. Met de 'Hang' heeft Dussenaar Branderhorst trouwens nog een appeltje te schillen. Na de verloren derby in Dussen was Branderhorst niet meer aanspreekbaar, zo dwars zit het hem naar eigen zeggen dan. "Ik trapte alles wat ik tegen kwamweg en ben gelijk naar huis gegaan. Dan blijf ik echt niet hangen. Ik praat dan ook de hele avond niet meer", aldus de fanatieke Branderhorst.

Zevende
In de vierde klasse bivakkeert Dussense Boys halverwege de competitie op de zevende plek. De doelstelling is handhaven. Dat vindt hij niet genoeg. "Ik wil gewoon alles winnen", denkt Branderhorst, dat er meer in het vat zit. Wel denkt hij, dat een plaats bij de eerste vier te hoog gegrepen is.

De gedachte is gerechtvaardigd, dat er nu of in de toekomst aan het talent uit Dussen getrokken gaat worden. "Ik sluit het niet uit en zeg niet meteen nee, maar anderzijds is het heel moeilijk om weg te gaan bij Dussense Boys. De band is hecht en hier ben je van grote waarde voor het team. Dat laat je niet zomaar in de steek", besluit hij wijselijk.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Lars Branderhorst, Dussense Boys