Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Leerdam Sport moet straatlengte achterstand wegwerken

22 feb 2018, 08.24Voorbeschouwing
Leerdam Sport'55 heeft de punten heel hard nodig. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Hekkensluiter Leerdam Sport staat in de derde klasse C bijna een straatlengte achter op de andere clubs in de onderste regionen. Alleen een flinke reeks zeges zou directe Leerdamse degradatie naar de kelder van het zaterdagvoetbal nog kunnen voorkomen. Tot dusverre won Leerdam Sport in deze competitie echter nog geen enkele keer.

Leerdam Sport-Ameide
Om te beginnen zal Leerdam Sport dus zaterdag thuis tegen middenmoter Ameide voor het eerst dienen te zegevieren. Daarvoor zal Leerdam Sport dan wel revanche moeten nemen voor de in Ameide geleden kleine 1-0 nederlaag. Een vijfde gelijkspel in deze competitie is voor de thuisclub echt niet voldoende. Alleen volle winst telt.

SVL-LRC
LRC gaat in de eerste klasse op bezoek bij SVL, dat in de degradatiezone inmiddels onder de streep is beland. LRC staat zelf nog op de vijfde plaats maar is voor de absolute top veel te wisselvallig. In Leerdam won LRC met 5-2 royaal van SVL. Als LRC in de subtop wil blijven meedoen, is zaterdag in Langbroek een nieuwe zege tegen deze opponent nodig maar SVL is in ernstig gevaar en zal zich zeker fel verweren.

Delta Sports-WNC
Ook WNC is te gast bij een ploeg, Delta Sports, die na een voortvarende start van het debuut in de eerste klasse flinke degradatiezorgen heeft gekregen. Zelf heeft WNC overigens in de laatste zeven competitieduels met zes nederlagen en slechts één zege ook zwak gepresteerd. In Houten is herstel voor WNC dringend nodig. Net als in Waardenburg tegen Delta Sports met 4-1 lukte, moet WNC zaterdag na alle bekersuccessen nodig ook weer eens winnen voor de competitie.

Heukelum-Pelikaan
Heukelum en Pelikaan behoren in de tweede klasse samen met Almkerk, Wilhelmina’26 en Nivo Sparta tot de kanshebbers voor de tweede periodetitel. In Zwijndrecht won Heukelum tegen Pelikaan ruim met 1-4 maar dat garandeert nog geen nieuwe zege want Pelikaan presteerde nadien veel beter. Na twee kleine thuiszeges na de winterpauze aast Heukelum evenwel op nieuw succes. 

Nivo Sparta-Tricht
Tricht speelt in Zaltbommel tegen het sterke Nivo Sparta, dat achter de ongeslagen koploper Almkerk in de tweede klasse op de tweede plaats prijkt. Tricht staat zelf in de gevarenzone slechts één punt boven de streep en heeft succes hard nodig. Vorig seizoen werd tweemaal ruim van Nivo Sparta verloren en ook in deze competitie was Nivo Sparta in Tricht met 1-4 al duidelijk de sterkste. Een gelijkspel zou voor Tricht dan ook al een prima prestatie betekenen.

Schelluinen-Asperen
Asperen heeft zich in de derde klasse C via drie kostbare zeges na de winterpauze mooi opgewerkt. Ook Schelluinen staat inmiddels boven de streep maar de marge met de degradatiezone is voor beide teams nog slechts gering. Daarom zijn de punten zaterdag erg belangrijk en kan Asperen zich nu op sportpark Scalune niet net als destijds thuis tegen Schelluinen een 1-2 nederlaag veroorloven.

Groote Lindt-Vuren
Vuren voetbalt in Zwijndrecht tegen Groote Lindt, dat in klasse 3 C keurig op de derde plaats staat. Thuis verloor Vuren met 0-3 duidelijk van deze ploeg. Bij een onverhoopte nieuwe nederlaag neemt het gevaar van degradatieduels voor Vuren in de staartgroep weer verder toe. 

Olympia’60-Haaften
Haaften speelt in Dongen tegen Olympia’60 waarvan thuis met 5-3 werd gewonnen. Haaften staat in de derde klasse D fraai op de vierde plaats en heeft nog zicht op meer. Dan zal er in Brabant echter wel opnieuw van Olympia’60 moeten worden gewonnen.

Willem II-Herovina
Herovina en Willem II behoren in klasse 3 D tot de zeker zeven clubs in degradatiegevaar. Daarom mag Herovina zaterdag in Tilburg beslist niet verliezen. Er is dus een veel beter resultaat nodig dan bij de 1-4 thuisnederlaag tegen Willem II.

SC Everstein-HSSC’61
In Everdingen is zaterdag de derby SC Everstein-HSSC’61. Beide clubs bezitten in de middenmoot van de Utrechtse derde klasse na vijftien wedstrijden nu twintig punten. Toch is de voorsprong op de gevaarlijke twaalfde plaats nog zo beperkt dat SC Everstein en HSSC’61 allebei zullen willen winnen. Vorig seizoen lukte dat SC Everstein in deze derby twee keer. Dat zal HSSC’61 ditmaal zeker willen voorkomen.

ASH-Peursum
ASH ontvangt in de vierde klasse Peursum, waarvan in Giessenburg met 2-0 werd verloren. Misschien kan ASH nu in Hellouw een beter resultaat behalen. Dan zal de hekkensluiter wel eens moeten gaan scoren.

SVS’65-Kerkwijk
SVS’65 moet in Spijk kunnen winnen van Kerkwijk, dat tot dusverre alle uitmatches verloor en in de laatste competitieduels al vijf nederlagen op rij moest slikken. Revanche voor de 4-3 uitnederlaag in Kerkwijk moet dus zeker binnen bereik van SVS’65 liggen.

Rhelico-VVAC
Rhelico zal zich in Rumpt tegen VVAC na de geflatteerde nederlaag tegen Groot Ammers willen rehabiliteren voor het 14-0 debacle in Ottoland. Of dat Rhelico tegen de nummer 3 van de ranglijst in de vierde klasse ook zal gaan lukken, is tegen VVAC echter vers 2.

MVV’58-Noordeloos
MVV’58 zal thuis tegen Noordeloos revanche willen voor de nipte 2-1 nederlaag in de Alblasserwaard. In Meteren moet dat tegen deze middenmoter ook wel haalbaar zijn.

MEC’07-Beesd
Beesd voetbalt zondag in Maurik tegen MEC’07, dat in de vierde klasse fel tegen de degradatie strijdt en nog veel thuisduels voor de boeg heeft. Voor consolidatie van de veilige plaats in de middenmoot zal Beesd minstens een gelijkspel moeten behalen. Evenaring van de 3-2 thuiszege zou nog gunstiger zijn.

Buren-GVV
GVV speelt zondag een derby in Buren. Via ruime 5-1 thuiswinst op RKTVC herstelde GVV zich afgelopen zondag keurig van twee kleine nederlagen. Marcel van der Heijden scoorde drie keer en heeft dit seizoen al dertien competitiegoals gemaakt. Buren staat echter maar net boven de streep en zal tegen GVV revanche willen voor het nipte 2-1 verlies in Geldermalsen.

DSS’14-RKVSC
DSS’14 is in de vijfde klasse fraai in opmars maar heeft zondag thuis tegen RKVSC ook heel wat goed te maken. Het 7-1 debacle in Velddriel schreeuwt thuis om revanche tegen deze middenmoter.

OSC’45-Ophemert
Ophemert voetbalt zondag in Den Bosch tegen het sterke OSC’45, één van de titelkandidaten in de vijfde klasse. Thuis verloor Ophemert al met 1-3 van OSC’45 en ook nu valt een nederlaag van de hekkensluiter in de Bossche wijk Orthen te verwachten.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >