Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Leerdam Sport snakt naar herstart

07 feb 2019, 07.00Voorbeschouwing
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

LEERDAM – Leerdam Sport snakt naar de eigen herstart van de competitie. Na de winterpauze speelden de Leerdammers nog geen enkele competitiewedstrijd. Zaterdag is er een thuismatch en hopelijk gooit ditmaal de vele voorspelde regen geen roet in het eten.

Zuilichem is zaterdag in Leerdam de tegenstander en dat is met al bijna vijftig goals verreweg de productiefste ploeg in de vierde klasse. In Zuilichem won Leerdam Sport overigens de openingsmatch van de competitie verrassend royaal met 5-1, maar zo schotvaardig was Leerdam Sport nadien nog slechts zelden; dat lukte alleen tegen Well beter.

Zuilichem staat op de vierde plaats. Met nog twee duels te goed heeft Leerdam Sport drie punten minder. Als er nog om de prijzen meegestreden wil worden, zal Leerdam Sport dus het offensief sterke Zuilichem weer moeten kloppen. Dat is in Leerdam voor de thuisclub een pittige opgave.

Oranje Wit-LRC
LRC speelt in de eerste klasse in Dordrecht tegen Oranje Wit, dat in de middenmoot twee punten minder heeft. In Leerdam werd het tussen deze teams een 1-1 gelijkspel. Nu zal LRC moeten winnen om de aspiraties in de tweede periode intact te kunnen houden.

Heerjansdam-WNC
WNC gaat bij subtopper Heerjansdam op bezoek. In Waardenburg won WNC knap met 3-2. Thuis verloor Heerjansdam echter slechts eenmaal. Toch heeft WNC weer een goed resultaat nodig in de jacht op een veiliger positie in de rangschikking van de eerste klasse.

Wilhelmina’26-Heukelum
Heukelum tobt met blessures en staat in de tweede klasse net onder Wilhelmina’26 met later nog twee inhaalduels voor de boeg. Thuis verpulverde Heukelum de ploeg van Wilhelmina’26 met liefst 9-2, maar in Wijk en Aalburg zal de Brabantse tegenstand zeker veel groter zijn.

Tricht-Papendrecht
Tricht heeft het in de tweede klasse zwaar, zeker tegen de sterke ploegen uit het linkerrijtje van de ranglijst. In Papendrecht was Tricht met 4-0 kansloos. Op eigen veld mag Tricht tegen het vooral defensief solide Papendrecht met een kostbaar gelijkspel al tevreden zijn.

Haaften-Vuren
De Waalderby tussen Haaften en Vuren is zaterdag in de Leerdamse regio het hoofdaffiche. Regio Voetbal besteedde er al speciale aandacht aan. Vuren is in de derde klasse D voor het eerst onder de streep afgezakt. Het erg wisselvallige Haaften staat op de zesde plaats en heeft thuis nog heel wat goed te maken voor het 7-2 openingsdebacle in Vuren. Het belooft dus zaterdag in Haaften een spannend duel te worden met voor beide teams grote belangen.

SV Capelle-HSSC’61
HSSC’61 is in klasse 3 D fraai opgerukt naar de vierde plaats. Zaterdag wacht de zware uitmatch tegen het sterke SV Capelle, dat op de tweede positie de voornaamste belager van koploper Sleeuwijk is. In Hei- en Boeicop werd het een 2-2 gelijkspel. Dat zou ditmaal in Sprang Capelle ook al een mooi resultaat voor HSSC’61 zijn.

GVV’63-SC Everstein
SC Everstein verloor na een roerige week thuis van debutant RFC en dreigt bovenin de derde klasse D haar eerst zo mooie uitgangspositie te gaan verspelen. Nu treft SC Everstein het zaterdag niet dat GVV’63 na een moeizame start juist sterk in opmars is en in Gameren revanche wil voor het 3-0 verlies in Everdingen.

Sparta’30-Asperen
Asperen is in klasse 3 D voorlaatste geworden en kan de punten dus voor handhaving goed gebruiken. In Andel is zaterdag middenmoter Sparta’30 de opponent. In Asperen werd het tussen deze ploegen een 1-1 gelijkspel. Ditmaal heeft Asperen ook minimaal zo’n resultaat nodig.

Herovina-Well
Herovina bleef in Well bij de competitiestart op een 1-1 gelijkspel steken. Als Herovina in de subtop van de vierde klasse wil blijven meedoen, zal er nu in Herwijnen beslist wel van Well moeten worden gewonnen.

SV Noordeloos-SVS’65
SVS’65 voetbalt zaterdag in Noordeloos. Thuis in Spijk won SVS’65 met 4-2 van SV Noordeloos. In de Alblasserwaard mikt SVS’65 op de tweede uitzege in deze competitie.

Groot Ammers-Rhelico
Rhelico was in Rumpt tegen het sterke Groot Ammers met royaal 1-6 verlies kansloos. Ook zaterdag op sportpark Gelkenes zal er voor Rhelico weinig eer te behalen zijn tegen de sterke nummer 2 van de ranglijst in de vierde klasse.

Topper Brakel-MVV’58
Het duel Brakel-MVV’58 is zaterdag de topper in de vierde klasse. Brakel is riant koploper, maar na een imposante zegereeks werd na de winterpauze al wel twee keer gelijk gespeeld. MVV’58 was tot nu toe de enige ploeg die Brakel na een 3-0 voorsprong in Meteren met 3-2 wist te verslaan. Net als Groot Ammers heeft MVV’58 zes verliespunten meer dan Brakel, dat thuis tot dusverre alles won. MVV’58 zal aan die Brakelse succesreeks zeker een einde willen maken. Of dat in Brakel ook gaat lukken, is echter vers twee.

Lekvogels-ASH
ASH treedt in Lexmond tegen Lekvogels aan. In Hellouw won ASH met 3-1 maar nu lijkt een gelijkspel meer waarschijnlijk. Al zal ASH de mooie opmars liever met een zege willen continueren. Na de zware thuisduels tegen Brakel (0-0) en Groot Ammers (0-4) hoopt Lekvogels nu echter weer op goals en succes.

Alem-Beesd
Beesd is in de zondagse vierde klasse als medehekkensluiter één van de degradatiekandidaten. Alem staat er veel beter voor en won in Beesd al met 1-3. Ook zondag start Alem op eigen veld duidelijk als favoriet. Toch heeft Beesd een stunt onderin dringend nodig.

RKTVC-GVV
GVV speelt zondag in Tiel tegen RKTVC, dat na een imposante successenreeks zelfs koploper in de vierde klasse is. De titelkansen van de rivalen Maliskamp en DSC zijn echter veel groter. In Geldermalsen won GVV met 4-3 van RKTVC, maar in Tiel is RKTVC nog ongeslagen en zal GVV het dus erg lastig krijgen.

SCZ-DSS’14
DSS’14 speelt zondag in Zoelen tegen SCZ, waarvan thuis met 4-0 duidelijk werd gewonnen. Na de knappe derbywinst op Ophemert zal DSS’14 zondag weer willen zegevieren over SCZ, waar trainer Addy Kusters inmiddels voortijdig al is vertrokken.

Ophemert-HRC’14
Ophemert wil zondag thuis tegen HRC’14 revanche voor de 2-1 nederlaag tegen die club in de Bommelerwaard. Ook het teleurstellende verlies van vorig weekend bij DSS’14 roept voor Ophemert om rehabilitatie. HRC’14 staat in de vijfde klasse echter wel op de derde plaats.

 

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >