-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Lennert de Vries grijpt droomkans

19 apr 2018, 07.35Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

STREEFKERK/NIEUW-LEKKERLAND - Toen Nieuw-Lekkerland belde, besloot Streefkerk-aanvaller Lennert de Vries terug te komen op zijn afscheid als actief voetballer.

"Het was een volkomen onverwachte kans die ik niet kon laten lopen", verklaart de 31-jarige voetballer zijn zo op het eerste gezicht opmerkelijke switch.

"Ik krijg nu de kans om terug te keren bij de club waar ik ooit leerde voetballen en me in het eerste elftal te knokken. Bovendien zie ik de eerste klasse als een geweldige uitdaging. Ik denk dat ik het niveau aan kan en moet de voorbereiding gebruiken om naar dat niveau toe te groeien en me te bewijzen. Nieuw-Lekkerland heeft straks vijf aanvallers voor twee of drie basisplekken. De concurrentie is pittig. Ik ga alles geven om me in het team te spelen."

Vertrouwd
Ook de aanwezigheid van Maarten van Gastelen bij Nieuw-Lekkerland speelde voor De Vries een rol om straks te verkassen."We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen het goed vinden. Het is vertrouwd. Ik had eerlijk gezegd weinig zin om in de herfst van zijn voetballoopbaan wéér met een nieuwe coach te moeten gaan werken. Bij Streefkerk zou dat gaan gebeuren. Die wisseling was één van de redenen waarom ik besloot om afscheid te nemen."

"Daarnaast wilde ik wat meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Mijn vrouw en ik hebben een dochter van twee jaar en de wens om meer kinderen te krijgen. Onze thuissituatie was er de reden voor om mijn baan als internationaal vrachtwagenchauffeur in te ruilen tegen een baan in de regio bij De Rivierendriesprong in Papendrecht, waarvoor ik nu zand, grond en grind aflever bij klanten in de Randstad. Nu ben ik lekker rond etenstijd thuis en kan ik volop genieten van de kleine. Stoppen als eerste-elftalspeler bij Streefkerk zou nog meer tijd opleveren. Maar ja.... toen kwam Nieuw-Lekkerland."

Onzin
Van verschillende kanten werd al snel gesuggereerd dat Maarten van Gastelen achter de overgang van Lennert de Vries en zijn teammaat Christiaan de Jong zat. Volgens De Vries is niets minder waar. "Absolute onzin", reageert hij. "Ik heb over dit onderwerp nooit gesproken met de trainer. Het initiatief kwam volledig van Nieuw-Lekkerland. Uiteraard zal de TC daar wel aan Van Gastelen hebben gevraagd of hij mijn komst zag zitten. Dat lijkt me logisch. Hij moet uiteindelijk wél met me werken."

"Overigens heb ik een jaar of drie geleden ook contact gehad met Nieuw-Lekkerland. Destijds koos men voor mijn ploeggenoot Andy van Vugt. Had vooral te maken met het grote aantal doelpunten dat achter zijn naam stond. En in een nog veel grijzer verleden -toen ik net uit de jeugd van Nieuw-Lekkerland kwam- heeft de toenmalige trainer Cees Spaan een tijdlang extra met me getraind om me na een knieblessure aan te laten sluiten bij de selectie. Ik had echter niet het geduld om mijn kansen af te wachten en liet me overschrijven naar Streefkerk. Er liepen voorin bij Nieuw-Lekkerkland voetballers die Spaan niet snel zou passeren, dacht ik. Ach ja, in die tijd was ik een snotneus met een te grote bek. Heden ten dage ga ik door het leven als een volwassene met een grote bek, ha ha! Ik ben nu eenmaal iemand die anderen laat weten wat 'ie ergens van vindt en nadrukkelijk aanwezig is."

Droom
Op sportpark Streveland beleefde Lennert de Vries mooie seizoenen en geldt hij als een belangrijke schakel. "Ik droom ervan om afscheid te nemen met een titel", zegt hij. "En dat kán absoluut! Natuurlijk zijn EBOH en De Zwerver geduchte concurrenten, ploegen bovendien die al maandenlang alles winnen wat er te winnen valt, terwijl wij onderweg een paar forse steken hebben laten vallen sinds de winterstop. De nederlaag tegen Asperen bijvoorbeeld deed pijn en bij De Zwerver werden we compleet weggespeeld. We zaten even in een zwakke fase. Dat kan iedere club gebeuren."

"Maar inmiddels heb ik het gevoel dat we weer toegroeien naar ons oude niveau. Met andere woorden: we zijn echt nog niet uitgeschakeld. EBOH en De Zwerver zullen de komende weken niet blíjven winnen; daar houd ik me maar aan vast. En wij zullen geen steekjes meer moeten laten vallen. Als het scenario dat ik voor ogen heb uitkomt, dan rijden wij straks op de platte kar door het dorp."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >