Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Leon Bot: ‘Jesper Hogedoorn staat bij mij in het krijt’

15 feb 2017, 07.15Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft volgens Leon Bot zaterdagavond tegen De Treffers wat goed te maken. “Destijds in Groesbeek hadden wij met een paar goals verschil moeten winnen, maar omdat wij het tweede doelpunt niet maakten kwam De Treffers nog langszij. Dat was stevig balen.”

Leon Bot kon genieten van een lang weekeinde. Hij moest zaterdag in Maassluis al na veertien minuten van het veld. Toen doelman Jesper Hogedoorn door een handsbal buiten zijn zestienmetergebied een rode kaart kreeg, zag de Sliedrechter de bui al hangen.

“Je weet dat er dan een veldspeler af moet om een nieuwe keeper in te kunnen brengen”, verzuchtte Bot, die zijn rugnummer op het wisselbord zag verschijnen. “Een foutje van Jesper waar ik de dupe van werd. Hij staat nu bij mij in het krijt. Natuurlijk speel ik zo’n wedstrijd liever uit, maar het was wel een logische keuze van de trainer. Ik sta in het veld om vanuit het middenveld extra druk op de bal te zetten. Met een man minder ligt het dan wel wat anders.”

Leon Bot is bij Kozakken Boys de speler met de langste staat van dienst. Hij zit vanaf 2010 onafgebroken bij de selectie van de Werkendammers. Dit seizoen kwam hij aanvankelijk weinig aan spelen toe. Kozakken Boys speelde een gewijzigd systeem, waardoor er geen plaats voor Bot was.

Ondersteunend
Leon Bot oogt immer als de ideale schoonzoon, maar zat zich in september en oktober wel te verbijten op de bank. “Ik ben inderdaad niet het type dat dan meteen naar de staf loopt. Ik houd dan het gevoel dat ze mij altijd weer een keer nodig hebben en dat is gelukkig gebleken.”

Nadat Danny Buijs voor een systeem met slechts één aanvaller koos, kwam er ruimte voor een extra man op het middenveld. “Ik heb wel het gevoel dat nu iedereen weer goed op zijn plaats staat. Zo zie je Everton Pires Tavares aan de rechterkant ook weer opleven. Ik kan mij in een ondersteunende rol op het middenveld weer helemaal uitleven.”

Het vertrek van Berry Powel - hij is voor de rest van het seizoen verhuurd aan IJsselmeervogels - heeft misschien niet veel invloed op het spel van Kozakken Boys omdat Raily Ignacio nu het vaste aanspeelpunt in de spits is. Maar Bot mist de Amersfoorter wel. “Berry was een belangrijke jongen binnen en buiten het team. Ik kon het goed met hem vinden.” 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)