Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Leon Bot: 'Zonde dat we zo slecht aan het seizoen zijn begonnen'

20 mrt 2019, 07.30Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - De overeenkomst met Leon Bot is natuurlijk al verlengd. Hij begint in de zomer van 2019 aan zijn tiende seizoen op De Zwaaier. Destijds kwam hij met Michel Langerak van LRC Leerdam naar Kozakken Boys.

De Sliedrechter - hij blijft als laatste over van de ‘polderboys’ uit de Alblasserwaard (zie foto) - begreep meteen wat er in Werkendam van spelers wordt verwacht. Als je elke wedstrijd alles geeft wat je in je hebt, kun je het als ‘Kozak’ nooit verkeerd doen. En werken op het veld is ‘Botje’ al die jaren wel toevertrouwd.

Soms maakten trainers andere keuzes en stond er een ander op zijn plaats, maar dan knokte hij zich weer terug tot vaste waarde en ook dit seizoen is hij dat weer op het middenveld. “Nu bij Michel weer in een meer aanvallende rol. Ik speel onder de spitsen. Hierdoor kom ik vaker in het strafschopgebied van de tegenstander en pak ik mijn goals, zoals tegen Sparta, weer mee. Lekker toch! Dit was wel een intikkertje hoor, overigens heerlijk aangegeven door Ahmed El Azzouti.”

Stabiel
“Terugkijkend is het doodzonde dat wij zo slecht aan het seizoen zijn begonnen, want nu zijn wij aan een geweldige serie van acht wedstrijden zonder nederlaag bezig. Wij zijn op dit moment weer net als vorig seizoen heerlijk stabiel. Michel kiest voor duidelijkheid en laat het elftal wekelijks staan. Tegen IJsselmeervogels draaiden wij als een jekko. Voordeel is dat hij met een paar gerichte wissels de wedstrijd toch kan openbreken. Hij brengt dan bijvoorbeeld Don Bolsius, die altijd wel voor een verrassing zorgt.”

Stug
Zaterdag komt Maassluis, een week daarna volgt De Treffers. “Maassluis is altijd een stugge tegenstander. Maar wij spelen thuis en zijn zeker nu van niemand bang. Nog een paar winstpartijen en wij horen bij de subtop en kunnen misschien een prijsje in de vorm van de periodetitel pakken. Jammer dat het sportief gezien niet echt wat oplevert, hoewel die titel wel degelijk waarde heeft.”

Kozakken Boys pakt vrijwel elk jaar een periodetitel en wordt daardoor in de voorronde van de TOTO Bekercompetitie vrijgeloot en kan in de eerste ronde meteen een grote tegenstander treffen.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Lees meer over : Leon Bot, Kozakken Boys