Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

LRC en WNC met Pasen allebei tegen Oude Maas

13 apr 2017, 08.58Nieuws
Een belangrijk Paasweekend voor zowel WNC als LRC Leerdam. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – LRC en WNC spelen in het Paasweekend allebei tegen Oude Maas. Op zaterdag komt Oude Maas naar Leerdam en op Paasmaandag reist WNC naar Poortugaal toe. In de eerste klasse staan er voor LRC, WNC en Oude Maas in deze twee duels heel grote belangen op het spel.

LRC strijdt dit weekend verder voor handhaving in de eerste klasse en WNC doet dat voor kampioenskansen en mogelijk nog voor een periodetitel. Het enorm opgerukte Oude Maas heeft eventueel zelfs dubbele belangen, zowel voor de blik omlaag als omhoog. Oude Maas begon de competitie erg zwak met onder meer 1-4 thuisverlies tegen LRC, maar de ploeg heeft zich later prima hersteld en speelde zo in Waardenburg tegen WNC al met 2-2 gelijk. Toch blijft het primaire doel van Oude Maas om zich in de eerste klasse te handhaven, want de ploeg staat ondanks een mooie opmars nu voor het eerst nog maar net boven de streep.

LRC-Oude Maas
LRC heeft het na de winterpauze goed gedaan en inmiddels zo al heel wat punten gepakt, maar de Leerdammers staan nog steeds net onder de streep en zijn dus nog lang niet veilig. Bij verlies zaterdag blijft LRC op een plaats die tot degradatieduels zal veroordelen. Thuis tegen Oude Maas zal liefst gewonnen moeten worden en een nederlaag dient in elk geval vermeden te worden. Gezien de goede prestaties van beide teams na de winterpauze zal het er in Leerdam zaterdag enorm om gaan spannen. De ruime LRC-winst in de vroege uitwedstrijd tegen Oude Maas is nu geen enkele betrouwbare maatstaf meer.

Oude Maas-WNC
Op Paasmaandag verdedigt WNC in Poortugaal haar plotse titelkansen. Als de topper Kloetinge-Rijsoord zaterdag onbeslist zou eindigen, kan WNC bij een zege op Tweede Paasdag zelfs koploper worden. Mocht Kloetinge thuis verliezen, dan kan WNC bij winst in Poortugaal zelfs de tweede periodetitel behalen. Die kans heeft Oude Maas overigens in dat geval ook, tenminste als het twee dagen eerder in Leerdam van LRC zou hebben gewonnen. In elk geval zal Oude Maas voor directe handhaving strijden, want zonder dat resultaat heeft een periodeprijs geen enkele betekenis. Voor WNC zelf gaat het onafhankelijk daarvan om de fraaie perspectieven in de kopgroep met mogelijk een kampioenschap of anders een plaats in de promotienacompetitie als beloning. Het wordt dus op Tweede Paasdag in Poortugaal een kapitaal duel.

Heukelum-Meerkerk
Heukelum staat in de tweede klasse onder de streep en bezet de twaalfde plaats, één van de twee posities die straks tot degradatieduels veroordeelt. Winst thuis tegen SV Meerkerk is dus absoluut nodig. Dat vereist derhalve revanche voor het 2-1 openingsverlies in Meerkerk. Na vier nederlagen op rij pakte Heukelum vorige week in Nieuwendijk tegen Altena na een 2-0 achterstand in elk geval nog een gelijkspel. Tegen SV Meerkerk volstaat dat echter niet. Regio-Voetbal zal er in Heukelum bij aanwezig zijn. Tricht wacht de inhaalresultaten van dit weekend ook belangstellend af en is zelf vrijaf.

HSSC’61-De Zwerver
HSSC’61 en De Zwerver voelen in de derde klasse C allebei de dreiging van degradatieduels, die nu nog ZBC’97 en SC Everstein lijken te gaan treffen. Met 21 punten zijn ook HSSC’61 en De Zwerver evenwel in serieus gevaar. De Heicopse club had hiervoor één duel minder nodig en verloor bij de competitiestart in Kinderdijk met 2-0. Zonder de geschorste topscorer Nicky van Dam moet HSSC’61 nu trachten te winnen. Gezien het zware restprogramma voor HSSC’61 is een zege voor de thuisclub in Hei- en Boeicop geboden, maar De Zwerver zal zich zeker van het grote belang van dit duel ook terdege bewust zijn. Regio-Voetbal zal dit treffen zelf gaan bekijken. SC Everstein is in dit weekend vrijaf.

NEO’25-Asperen
In Sprang Capelle op de grens van Waalwijk spelen NEO’25 en Asperen in de derde klasse D zaterdag een regelrecht duel om het ontlopen van degradatieduels. NEO’25 heeft nu nog twee punten minder dan Asperen, zodat Asperen bij onverhoopt verlies in ieder geval boven de duidelijke hekkensluiter Unitas maar wel onder de rode streep zou belanden. Een gelijkspel heeft Asperen dus minimaal nodig, maar een zege zoals destijds met 4-0 overtuigend thuis zou natuurlijk veel beter zijn. NEO’25 won op eigen veld in deze competitie nog pas één keer en dat moet Asperen dus wel zo zien te houden.

NOAD’32-Haaften
Haaften heeft zich in klasse 3 D knap opgewerkt tot net boven de streep maar de marge van slechts twee punten biedt uiteraard nog absoluut geen veiligheid. In Wijk en Aalburg is tegen NOAD’32 een nieuw succes dus broodnodig. Gezien het 1-3 thuisverlies tegen NOAD’32 zal Haaften in Brabant met een gelijkspel al niet ontevreden mogen zijn.

SV Capelle-Leerdam Sport
Door drie nederlagen op rij is Leerdam Sport in klasse 3 D lelijk afgezakt. De gevarenzone is nog steeds nabij. Herstel in de uitwedstrijd tegen SV Capelle zou daarom heel wenselijk zijn. Dat vergt revanche voor de onfortuinlijke en onnodige 2-3 thuisnederlaag tegen SV Capelle, dat op eigen veld in Brabant echter zelden verliest.

Kerkwijk-Herovina
Koploper Herovina verdedigt in Kerkwijk in de vierde klasse D haar titelkansen. In Herwijnen won Herovina slechts moeizaam met 2-1 van deze tegenstander. Kerkwijk moet het in deze competitie vooral van de thuisduels hebben. Toch zal Herovina in de spannende kampioensrace bovenin deze afdeling weer een zege tegen Kerkwijk moeten zien te behalen.

ASH-Lekvogels
ASH ontvangt Lekvogels, dat dit seizoen goed presteert maar voor de hoofdprijs nog net te licht is. In Lexmond leed ASH tegen Lekvogels een ruime 3-0 nederlaag. De vraag is of ASH het nu na de royale verliesbeurten tegen Vuren en SVS’65 beter zal doen. Lekvogels strijdt via de eindklassering nog voor enig uitzicht op de promotienacompetitie en start daarom in Hellouw als favoriet. 

Vianen-MVV’58
Ook MVV’58 heeft nog kans op deelname aan de promotienacompetitie als er zaterdag in Vianen zou worden gewonnen. Thuis in Meteren lukte dat met 4-1, maar toen al bleek Vianen echt niet zo zwak en de recente goede prestaties van Vianen met late winst in Arkel en nipt verlies in Herwijnen moeten voor MVV’58 een geduchte waarschuwing zijn. SVS’65 en het flink opgerukte Vuren zijn in dit Paasinhaalweekend allebei vrijaf.

Rhelico-RKTVC
Rhelico speelt op Paasmaandag in de vierde klasse F thuis tegen RKTVC, dat fel strijdt tegen directe degradatie en zelfs nog kansen ruikt om ook degradatieduels nog te ontlopen. In Tiel won Rhelico met 0-3 van RKTVC maar zo goed presteert Rhelico de laatste tijd al lang niet meer. RKTVC voelt nog steeds de hete adem van hekkensluiter HRC’14 in de nek en zal nu willen winnen. Aan Rhelico de taak om dit te voorkomen. Een goede buur is beter dan een verre vriend en daarom zouden vooral het dit weekend vrijaf zijnde Beesd en HRC’14 in hun strijd tegen degradatie er blij mee zijn als Rhelico op Tweede Paasdag tegen RKTVC een goed resultaat haalt. Als opwarmer voor de laatste derby in Beesd in het daaropvolgende weekend kan Rhelico zelf zo’n positieve uitslag ook goed gebruiken.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >