Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

LRC Leerdam weer met sterke ploeg naar De Oosterbliek

19 dec 2015, 08.21Nieuws
LRC Leerdam is titelverdediger in De Oosterbliek. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

GORINCHEM/LEERDAM - Titelverdediger LRC Leerdam behoort in het negentiende zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup zeker weer tot de topfavorieten.

Bij LRC Leerdam zit, net als vorig jaar, André Zondag op de bank. “Ik besef heel goed dat we favoriet zijn in onze poule met Vuren, sv Meerkerk en Altena. Maar zaalvoetbal is en blijft een raar spelletje. We komen met nagenoeg dezelfde selectie naar Gorinchem en dus weten mijn spelers hoe het gespeeld moet worden. De start is tegen Vuren en, inderdaad, de eerste klap is een daalder waard.” Die werd ook uitgedeeld, want lRC won vrijdagavond met 6-2.

De voormalige goaltjesdief ziet in sv Meerkerk een verraderlijke tegenstander. “Geen topper, maar wel eentje waarvan moeilijk te winnen valt. Een taaie ploeg, schat ik in.”

Zondag spreekt uit ervaring. “Als speler heb ik drie keer de finale verloren, maar als coach viel ik vorig jaar gelijk in de prijzen. Ik blijf maar op de bank zitten, dat is beter”, lacht de inmiddels 42-jarige assistent-trainer.

Smaal
Bijna leeftijdgenoot Richard Smaal (44) van buurman Asperen doet dat niet. “Afgelopen week heb ik met Jogadores 2 weer in de zaal gespeeld. Om wedstrijdritme op te doen, want de komende weken ben ik actief in De Oosterbliek. Niet als coach, maar als speler. Zaalvoetballen blijft toch het leukst", aldus de 44-jarige Dordtenaar.

In de pittige poule C ontmoet de derdeklasser niemand minder dan de toppers Sliedrecht en SteDoCo en niet te vergeten streekgenoot HSSC’61. Smaal en co kunnen hun borst nat maken.