Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

LRC-Sliedrecht kraker in kwartfinales PCC

04 jan 2012, 22.45Nieuws

GORINCHEM - Het duel tussen hoofdklasser LRC Leerdam en titelverdediger Sliedrecht wordt donderdagavond de absolute kraker in de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. Ook GJS, sv Meerkerk en Sleeuwijk plaatsten zich woensdag bij de laatste acht.

De laatste avond van de poulefase leverde boeiende confrontaties op. In poule F nam Woudrichem brutaal een 0-2 voorsprong tegen LRC. De Leerdammers lieten het er echter niet bij zitten en zetten het duel alsnog met 6-2 naar hun hand. Soufiane Aouragh scoorde driemaal en is momenteel topscorer van het toernooi.
Om poulewinnaar te worden moest sv Meerkerk met minimaal negen doelpunten verschil winnen van Streefkerk; een vrijwel onmogelijke opgave. Maar gesteund door een enthousiaste aanhang gaven de geelzwarten meteen vol gas. Theo van Zessen stuwde zijn team van achteruit naar grote hoogte. Er werd aan de lopende band gescoord en bij rust stond het al 9-0. Vreemd genoeg viel er in de tweede helft geen enkele goal meer, maar dat kon Meerkerk niet deren. Martijn van der Hagen (3x) en Joey van Putten (2x) waren de topscorers aan de kant van sv Meerkerk. Streefkerk, dat volgend jaar moet (voor)loten, schoot ook nog tweemaal in eigen doel.

Regelmatige zege
Sleeuwijk werd door een regelmatige 5-1 zege op Hardinxveld tweede in groep D. De zeven punten van de Brabanders waren voldoende om door te gaan. A-junior Tim Saaman doelpuntte twee keer, evenals Wilco van Rossum.

Stadsderby
GJS bakte er weinig van tegen Peursum, dat een gedreven indruk maakte. Doelman Angelo Perini bleek een sta-in-de-weg voor de Giessenburgers, die lang met 0-1 leidden. Pas in de slotfase trok GJS met 4-2 de overwinning naar zich toe. GJS zal in de stadsderby tegen Unitas uit een ander vaatje moeten tappen, anders wordt de kwartfinale het eindstation. Yuri Hoogenboezem maakte beide Peursum-goals, Stefan Hölzken schreef er bij GJS twee op zijn naam.
VVAC veroordeelde de zwaar tegenvallende tweedeklasser GDC volgend jaar tot de (voor)loting. De Ottolanders pakten de tweede plaats in de poule met een 6-3 winstpartij. GDC had met een ruime zege de laatste plaats nog kunnen ontlopen, maar maakte daar nimmer aanspraak op en liep constant achter de feiten aan. De zeventienjarige A-junior Tom den Besten nam met drie goals de helft van de VVAC-productie voor zijn rekening.

Eindstand groep D
1. Kozakken Boys, 3-7 (+8)
2. Sleeuwijk, 3-7 (+6)
3. Hardinxveld, 3-3
4. Rijswijkse Boys, 3-0

Eindstand groep E
1. GJS, 3-9
2. VVAC, 3-6
3. Peursum, 3-3
4. GDC, 3-0

Eindstand groep F
1. sv Meerkerk, 3-7 (+11)
2. LRC, 3-7 (+10)
3. Woudrichem, 3-3
4. Streefkerk, 3-0

Programma kwartfinales donderdagavond 5 januari
19.00 uur, Sliedrecht - LRC
19.55 uur, Unitas - GJS
20.50 uur, Schelluinen - Kozakken Boys
21.45 uur, sv Meerkerk - Sleeuwijk