Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Martijn Veldhuis (DSC) hoopt op rentree in de derde klasse

05 dec 2018, 12.00Nieuws
(foto: Gerald van Zanten)

KERKDRIEL - Bij DSC kijken ze dikwijls met enige weemoed naar de historie. Vanaf seizoen 2011/12 tot en met seizoen 2016/17 mocht de club uit Kerkdriel zich derdeklasser noemen. In die periode werd er ook nog weleens gedroomd over een plaatsje in de tweede klasse. Maar het pakte ietsje anders uit. Al voor het tweede seizoen bivakkeren de Kerkdrielenaren nu in de vierde klasse.

Martijn Veldhuis weet het dat de realiteit anders is. Was hij het trouwens niet die in februari 2017 in een interview opmerkte dat zijn team best voor een promotie naar de tweede klasse kon gaan in de jaren die zouden volgen?

“Ja, inderdaad”, glimlacht de buitenspeler van DSC. “Ik had toen een beetje een grote mond, geloof ik. Die stap naar de tweede klasse werd een stap naar de vierde klasse. Tijdens de nacompetitie hadden we uit tegen Herpinia een totale offday (6-0 verlies). Thuis wonnen we wel met 5-1, maar dat was onvoldoende en we daalden helaas af.”

Zodoende mocht DSC vorig seizoen weer eens proeven aan de vierde klasse. “Die overgang was best moeilijk. We hadden een slechte eerste competitiehelft. Pas in de tweede seizoenshelft gingen we draaien.” Een vijfde plaats in de eindrangschikking was het hoogste wat Veldhuis en zijn mannen er uit konden halen. Een directe terugkeer naar de derde klasse bleef zodoende een utopie.

Grotere kansen
Seizoen 2018/19 geeft dus hernieuwde kansen. Gezien de huidige positie op de ranglijst lijken de kansen groter om een begeerde comeback te gaan maken.

“We proberen nu ook de lijn van vorig seizoen van na de winterstop door te trekken”, legt Veldhuis de bedoelingen uit. Aan de tweede klasse hoeft DSC op korte termijn nog niet te denken. “Van de club uit is nog steeds de ambitie om een stabiele tweedeklasser te worden, heb ik begrepen. Maar eerst proberen weer in de derde klasse te geraken.”

Met trainer Roland Timmermans heeft DSC wel een man op de juiste plaats aan getrokken. Hij loodste destijds Helvoirt ook naar de door DSC gewenste tweede klasse. Veldhuis is blij met Timmermans. “Hij ligt heel goed in de groep. Fijne man in de omgang ook en hij legt het allemaal duidelijk uit. Inderdaad zou het mooi zijn als hij met ons hetzelfde traject als bij Helvoirt zou kunnen bewandelen.”

Derby's
Maar eerst dus in de vierde klasse een hoofdrol opeisen. Samen met Maliskamp dicteert DSC 4E. “Vooraf had ik Alem en Wilhelmina ook verwacht. Wilhelmina begon stroef maar wordt steeds beter en van Alem verwacht ik ook nog dat het een goede reeks neerzet”, denkt Veldhuis hardop.

Het zal dus nog aanpoten worden. De vierde klasse E is voor DSC ook de klasse met de derby’s. De goede buren Hedel, Alem en Jan van Arckel verkeren in hun gezelschap. Tot dusver wist DSC al ‘twee buren’ te overmeesteren. Zondag volgt Alem. “Het zijn allemaal aparte duels. Wij kennen onderling elkaar ook allemaal”, kijkt Veldhuis, die weet dat vooral op het eigen kunstgras de punten moeten worden gepakt, er naar uit.

Clubtopscorer
Met negen goals is Martijn Veldhuis, mede-eigenaar van ICT-bedrijf Cosema,  momenteel clubtopscorer. Als linksbuiten is hij dit seizoen dus al aardig productief. Op enig aandringen wil hij wel zijn persoonlijke doelstelling prijsgeven. “Ik zou er dit seizoen graag minimaal twintig willen maken.”

Met zo’n aantal timmer je natuurlijk ook aan de weg en zullen clubs uit de naaste omgeving misschien een visje uit gaan gooien.  Maar dan vangen ze bot bij hem, zegt de Kerkdrielenaar, die destijds als jeugdspeler even emplooi vond bij RKC om vervolgens weer snel het blauw van DSC aan te trekken. Ook werkte hij nog twee stages bij FC Den Bosch af.

“Ik blijf het liefste bij DSC. Ik heb het druk genoeg met mijn bedrijf. Je weet ook niet of je bij een andere club zomaar past. Ik ben daar, denk ik, ook niet het type speler voor”, is hij duidelijk.

Lees meer over : Martijn Veldhuis, DSC