Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Michael van den Oever (GRC 14): 'Het wordt zaterdag alles of niks'

08 mei 2019, 07.11Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

GIESSEN/RIJSWIJK - GRC 14 doet er alles aan om de dreigende nacompetitie met als inzet handhaving in de eerste klasse nog te ontlopen. Komende zaterdag staat de derby tegen Almkerk op het programma. “We gaan er alles aan doen om die wedstrijd te winnen”, verzekert aanvalsleider Michael van den Oever.

De naam Michael van den Oever is elk seizoen een zekerheid bij GRC 14. De fanatieke aanvaller loert op acties, geeft de assist en pakt zelf ook zijn doelpunten mee. Een gevaarlijk punt is ook zijn snelheid. Bovendien is Van den Oever in de aanval zowel op de flanken als  als spits bruikbaar. Zo was hij in de degradatiekraker tegen GJS de diepste spits. Het ging hem goed af en Van den Oever scoorde twee keer.

De aanvaller is ook topscorer aller tijden bij Rijswijkse Boys en na de fusie met Giessen bij GRC 14. Hij weet het aantal precies. “In de derby tegen Almkerk eind november, die we met 4-0 wonnen, scoorde ik mijn 75-ste goal. Nu zijn het er inmiddels vier meer met 79 goals. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, maar het is toch een prestatie op zich. Daar mag je best trots op zijn. Dit seizoen staat de teller op acht goals en ga ik minimaal voor de tien.”  

Debuut
De pas 25-jarige Michael van den Oever is nu al aan zijn tiende of elfde seizoen bezig bij eerst Rijswijkse Boys en na de fusie met Giessen bij GRC 14. Hij debuteerde al op 15-jarige leeftijd in het eerste in Rijswijk. “Dat was onder trainer Hans Richters in de vierde klasse. Voetballend redde ik het wel, maar fysiek kwam ik toen nog veel tekort. Ik speelde op het middenveld. Onder trainer Bert Schouten ben ik meer op de flanken gaan spelen en bij trainer Marcel van Helmond in de eerste klasse werd ik vaker de spits, maar speelde ook nog op de flanken. Dit seizoen onder trainer Piet de Kruif ben ik meer in de punt te vinden. Over het algemeen maakt het me niet zoveel uit, maar ik voel me op dit moment in de punt wel het lekkerste.”

De geboren Rijswijker woont tegenwoordig in Tilburg met een Brabantse schone, maar dat kan hem niet weerhouden een keer of drie per week tachtig kilometer op en neer te rijden naar het Almbos. Een enkele keer heeft hij overwogen in Tilburg te gaan spelen bij zondageersteklasser SC ‘t Zand, maar de band met GRC 14 is nog te hecht, geeft Michael van den Oever aan, die samen met zijn tweelingbroer Wesley van den Oever tot de sterkhouders kan worden gerekend bij GRC 14.  

Beslissing
Michael van den Oever blikt vooruit op de derby tegen Almkerk komende zaterdag. “Iedere jongen bij GRC 14 kijkt daar naar uit en zeker nu”, aldus de GRC-er. “We hebben de punten echt hard nodig en dan ook nog een derby, dat spreekt wel aan. Het wordt voor ons ook alles of niets. Normaal gesproken wil je bij een derby laten zien wie de betere is, maar nu ben je al ver in het seizoen en Almkerk staat niet voor niks boven ons. Op papier zijn ze misschien de betere, maar wij willen natuurlijk laten zien dat het niet zo is. Wij gaan er zeker alles aan doen om te winnen."

"Wij moeten in de situatie waarin wij zitten gewoon scherp zijn. Als wij niet winnen en concurrent VVGZ wint wel, dan zou het wel eens de beslissing kunnen zijn, dat we definitief in de nacompetitie voor degradatie komen”, noemt Van den Oever de belangrijke stok achter de deur. “Hier thuis hebben we laten zien dat we het kunnen, maar ik ga er wel vanuit dat Almkerk erop gebrand zal zijn om revanche te nemen voor de 4-0 nederlaag hier in het Almbos. Voorspellen blijft moeilijk. Voor Almkerk is het voor de eer en voor ons staat er veel op het spel.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Michael van den Oever, GRC 14