Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Michel de Raad en SV Meerkerk niet met elkaar door

30 jan 2018, 19.37NieuwsUpdate
(foto: Rick den Besten)

MEERKERK - Opvallend veel clubs en (hoofd)trainers gaan dit seizoen na een jaar alweer uit elkaar. Ook het huwelijk tussen SV Meerkerk en Michel de Raad houdt niet langer stand.

De Raad heeft dinsdagavond zijn vertrek bekendgemaakt. "Hoewel ik het prima naar mijn zin heb bij SV Meerkerk blijft mijn contract met deze club beperkt tot één seizoen. Van mijn kant zijn er te veel kleine twijfels om ook volgend seizoen door te gaan. Een gevoelskwestie", licht de voormalig trainer van onder meer Pelikaan, GDC en De Alblas toe.

"Het is best een lastige beslissing geweest, maar bij enige twijfel is het mijns inziens beter om voor jezelf de knoop door te hakken. Ik wist natuurlijk bij de eerste gesprekken een jaar geleden waar ik aan begon. Een aantal spelers, niet de minsten, ging lager voetballen of vertrok naar een andere club. De club leverde kwaliteit in, zover was duidelijk. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar toch viel het mij tegen”, aldus De Raad. “Het is nu overleven.”

Tot goed einde brengen
SV Meerkerk deed afgelopen zaterdag goede zaken in de ‘overlevingstocht’ met een 0-3 overwinning op SVW, maar staat desondanks nog in de gevarenzone van de 2e klasse F. Michel de Raad: "We gaan er alles aan doen het seizoen met elkaar tot een goede te brengen. En daar heb ik het volste vertrouwen in."

Tussenoplossing
De aimabele oefenmeester heeft minder vertrouwen in de toekomst van de al jarenlang op tweedeklasseniveau acterende dorpsvereniging. “Er zijn trainers die het geweldig vinden om elk seizoen te overleven, maar ik kijk verder. Ik wil vooruit met mijn team en stapjes maken. De vereniging denkt het met eigen materiaal te redden. Maar ik ben minder positief en twijfel aan de manier waarop ze het intern willen oplossen. Ik zie ook dat er een talentvol juniorenteam is, maar dat duurt nog wel jaren voor die jongens op niveau kunnen aanhaken. Door de vereniging wordt er te makkelijk over gedacht. Ik wil absoluut niet dat de vereniging de geldbuidel trekt, maar om je heen kijken en talentvolle jeugdspelers van andere clubs benaderen zou ik een goede tussenoplossing vinden. Mits je natuurlijk op dit niveau wil blijven spelen. Uit ervaring weet ik dat je na een degradatie niet zomaar terug bent.”

Dubbeltje op zijn kant
Bestuurslid Technische Zaken Bert Breijer beseft dat ook. “Het vertrek van Michel verraste ons aan de ene kant wel, maar ook weer niet. Het was een dubbeltje op zijn kant of hij wel of niet zou verlengen. Maar hij twijfelde en dan moet je niet links- of rechtsaf slaan. De geslonken selectie was voor ons ook wennen. Na enkele opstartproblemen hebben we goede hoop dat het in de tweede helft van de competitie weer goed komt. Michel denkt er ook zo over.”

Niet betalen
De selectie van buitenaf op niveau brengen, speelt ook in de gedachten van het bestuur. “We hebben het met de spelersgroep besproken en eventueel zijn twee of drie regionale spelers welkom. We zijn een clubje dat uit gaat van eigen kracht en dus moeten we oppassen wie we erbij halen. En uiteraard onder dezelfde condities als de eigen spelers; voetballen bij een gezellige vereniging die binnenkort op een nieuw complex gaat spelen. Met absoluut geen betalingen aan spelers.”

Breijer weet dat het vinden van een nieuwe trainer niet eenvoudig is. “Vorig jaar stonden we er beter voor, nu staan we onderin de tweede klasse en kijken we voorzichtig naar de middenmoot. We gaan het zien, de eerste appjes en tips kreeg ik dinsdagavond al binnen. We  zijn trouwens ook op zoek naar een oefenmeester voor de B-selectie, want Ron van Kooten had al aangegeven niet verder te gaan en te stoppen als trainer.”

De Raad niet. "Als er een leuke club voorbijkomt, wil ik door. Overigens niet ten koste van alles, ik heb zo mijn voorkeuren. Een jaartje niets doen is ook een optie, maar of dat bevalt weet ik natuurlijk niet.”

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : Michel de Raad, sv Meerkerk