Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

'Mister Sleeuwijk' Remko Viveen wil afsluiten met kampioenschap

10 apr 2019, 07.28Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

SLEEUWIJK - “In juni word ik 40 jaar”, geeft Remko Viveen aan dat het nu echt tijd is om er mee te stoppen. “Eigenlijk ben ik twee jaar geleden al gestopt. Er zat bij Sleeuwijk goede jeugd aan te komen. Op een gegeven moment moet je daar plaats voor gaan maken. Dat was voor mij ook de insteek. De koek was op”, kwam Viveen echter al snel terug op zijn besluit op het moment dat de club in een crisis terechtkwam.

“Interim-trainer Rinie van Iersel belde me. Van het een kwam het ander. Ik voelde me net een pupil en weer een jonge jongen. We speelden met het tweede elftal bij Schelluinen. In de rust kleedde ik me snel om en reed als een speer naar Sparta’30. Daarna ben ik er bij gebleven en ook de nieuwe trainer Pieter Tuns wilde gebruikmaken van mijn ervaring. Nu is ook Benjamin de Gans weer terug en Danilo Kros is een talentvolle jonge centrale verdediger. Die moet ik niet voor de voeten gaan lopen. Het is nu wel goed geweest. Nu stop ik definitief”, grinnikt de bijna 40-jarige oude rot Viveen, die het fysiek nog wel aan zou kunnen.

“Mocht ik nog een keer meedoen, dan is het puur omdat ze echt heel erg omhoog zitten, maar niet voor vast. Het is aan het eind van het seizoen voorbij. Ik wil niet die man worden, die er op z’n vijfenveertigste nog persé bij wil zitten.”     

Dromer
Je kan rustig zeggen dat Remko Viveen een echt voetbaldier is. “Ja, ik denk het wel. Ik sla nog altijd geen training of wedstrijd over en probeer het ook altijd met mijn werk als elektrotechnicus met ook wachtdiensten in het Beatrixziekenhuis te combineren.”

Viveen maakte op 16-jarige leeftijd al z’n debuut bij Sleeuwijk. “Volgens mij was dat tegen Sparta’30 op een bijveld. Ik sprong bijna door het plafond heen van blijdschap. Het was in de tijd van Piet Saaman en Andries Duivendijk en Co van Iersel was toen al leider.”

Viveen speelde toen nog als rechtsbuiten. “Ze noemden mij wel eens een dromer”, lacht Viveen, die het vooral van zijn snelheid moest hebben. “Verder weet ik er weinig meer van. Je hebt mensen die plakboeken bijhouden, maar dat heb ik nooit gedaan.”

Pijnlijk
Hij maakte wel het laatste kampioenschap van Sleeuwijk mee. Ook maakte hij nog een uitstapje naar SteDoCo. “Ik heb er twee hele leuke jaren gehad en we promoveerden naar de eerste klasse”, ging hij wel terug naar zijn vrienden bij Sleeuwijk.

Wat hij zich nog wel kan herinneren is de laatste nacompetitie een paar jaar geleden, waarin Sleeuwijk weer de promotie misliep. “We hadden de promotie op zeker binnen in mijn beleving. Thuis gaven we het na 2-0 voor nog weg tegen Hardinxveld. Uit stonden we ook voor en gaven het ook nog weg. Het was weer des Sleeuwijks. Dat is voor mij het meest pijnlijke moment geweest.”  

Pittige slotfase
Helemaal verloren gaat Remko Viveen waarschijnlijk niet voor Sleeuwijk. “Maarten de Bruyne wordt volgend seizoen trainer bij het tweede elftal. Daar heb ik al tegen gezegd, dat we wel een babbeltje kunnen maken. Anders ga ik misschien wel in het derde voetballen bij mijn vrienden.”

Nu nog even het eerste van Sleeuwijk. Bijna heel het seizoen voert Sleeuwijk de ranglijst al aan in de derde klasse D. “Het valt dit seizoen allemaal goed op zijn plaats. We staan bovenaan en staan vijf punten los. We krijgen nog wel een pittige slotfase tegen Vuren, SV Capelle, SC Everstein, GDC en Sparta’30, maar het zou geweldig zijn om in het 75-jarig bestaan van Sleeuwijk en mijn afscheidsjaar kampioen te mogen worden. Dat het loodzwaar wordt, staat buiten kijf.” 

Traantje laten
“Sleeuwijk is een heerlijke vereniging. Het is bijna doodzonde dat ik ga stoppen, maar het is goed geweest”, besluit Remko Viveen, die waarschijnlijk nog wel een traantje zal laten. “Ik vind het ontzettend jammer. Een zaterdag zonder voetbal, dat kan eigenlijk nog steeds niet voor mij.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Remko Viveen, vv Sleeuwijk