Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Muzzamil Ahmadzai (GVV'63): 'Ik laat niet over me heen lopen'

13 mrt 2019, 07.21Nieuws
(foto: Lya Cattel)

GAMEREN - GVV'63 lijkt de stabiliteit na een roerige start te hebben gevonden. Muzzamil Ahmadzai is sinds de winterstop één van de revelaties bij de derdeklasser.

"En, is de foto gelukt?", vraagt GVV'63-trainer Denny van Geffen, wanneer Muzzamil Ahmadzai de kantine binnenloopt. "Wat denk je? Met zo'n hoofd wordt het altijd een mooie foto, hè", countert de 24-jarige speler met Afghaanse roots gevat.

In alles straalt Ahmadzai uit dat hij overloopt van het zelfvertrouwen. En waarom ook niet? Sinds de winterstop is hij een vaste waarde in het elftal van Van Geffen. Hij houdt zich als voormalig middenvelder en aanvaller vooralsnog bijzonder knap staande als linksback. Een positie die Ahmadzai overigens allesbehalve ambieerde: "Ik zal je eerlijk zeggen; vrijwillig was ik niet op die plek gaan staan. Negentig procent van de tijd gebruik ik mijn rechterbeen. En ik ben toch een speler die graag betrokken is bij aanvallen. Ik dacht dat dat er op linksback niet meer in zou zitten", geeft Ahmadzai eerlijk toe.

Wennen
Toch zat hij er naast. "Het valt me helemaal niet tegen. Ik kom vaak tijdens aanvallen bij de goal. Het is een positie die voor mij en voor de rest van het team heel verrassend was, maar ik ben blij dat Denny en Wim (elftalleider Wim van Dalen, red.) de keuze voor mij hebben gemaakt. Denny zei dat als ik meer mijn ding vanuit mijn positie zou gaan doen, ik een van de beste linksbacks uit de regio ben. Die woorden hebben me gemotiveerd en aan het denken gezet. Soms komt nog weleens de aanvaller in me naar boven. Dan maak ik een actie op een plaats waar ik dat niet zou moeten doen. Maar ik heb van tevoren aangegeven dat ik tijd nodig heb om te wennen aan zo'n positie. Ik merk wel dat ik er steeds beter in kom."

Woordje klaar
Ahmadzai, die inmiddels al vijftien jaar woonachtig is in Gameren, manifesteert zich deze middag als een ware spraakwaterval. Een lust voor de neutrale voetballiefhebber, die week in week uit murw wordt gebeukt door de almaar terugkerende clichés van kapotgemediatrainde profvoetballers. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de jonge linksback ook wel wordt gezien als iemand die een grote mond heeft. "Ik heb altijd wel mijn woordje klaar, dat klopt. Ik laat niet zomaar over mezelf heen lopen. In de eerste seizoenen heb ik me wel laten kleineren, maar op een gegeven moment dacht ik; dit gaan we heel anders aanpakken. Ik wil dat er met respect met me wordt omgegaan. En dan ben ik ook bereid om drie stappen extra te zetten."

Geen motivatie en vechtlust
Of het aan de inbreng van de bloedfanatieke Ahmadzai ligt, is moeilijk te bepalen, maar feit is wel dat GVV'63 na de winterstop een sterke herstart van de competitie beleefde. Na een zwaar teleurstellende eerste seizoenshelft, lijkt Van Geffen de boel op de rit te hebben. Waar de tegenvallende resultaten van voor de winterstop vandaan komen, weet Ahmadzai, die zowel een opleiding bedrijfsadministratie als junior accountancy volgt, overigens maar al te goed. 

"De motivatie en vechtlust ontbraken. We hebben tegen veel teams gespeeld waartegen we zeker niet slechter waren. Ze speelden ons niet van de mat, maar er was gewoon geen inzet. De intentie was er wel, maar we zaten niet goed in ons vel. Nu proberen we die valse start recht te zetten en je ziet; de resultaten doen gelijk wonderen. We mogen niet klagen en moeten de lijn zo doortrekken. Dan denk ik dat we minimaal in de top-vijf kunnen eindigen."

Ook voor volgend seizoen heeft Ahmadzai al zo zijn verwachtingen. Dan is het alleen wel belangrijk dat er één ding gebeurt; de terugkeer van Karim Kaaouass, de verloren zoon die momenteel bij VFC Zwaluw actief is onder voormalig GVV'63-trainer John Laponder: "Hopelijk komt Karim terug. Ik vond het echt jammer dat hij wegging. Hij is een speler die goed voetbal kan brengen en die we op het middenveld zéker kunnen gebruiken. Hij is toch een kind van Gameren. Iedereen houdt van hem en ziet hem graag terugkomen. En mocht dat gebeuren, dan kan het een heel mooi seizoen worden. Met dezelfde motivatie en vechtlust als nu, kunnen we dan hele mooie dingen gaan neerzetten."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Muzzamil Ahmadzai, GVV'63