Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

MVV’58 clubicoon Gijs van Empel overleden

13 mrt 2019, 10.43Nieuws
(foto: website MVV'58)

METEREN – Deze week is MVV’58 clubicoon Gijs van Empel op 81-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden. Hij was lid vanaf de oprichting van de Meterense voetbalvereniging en stond in de eerste veertien seizoenen van de club wijd en zijd bekend als één van de productieve uitblinkers in het eerste elftal. Met dat team werd hij in die periode driemaal kampioen.

Achter een ander clubicoon Alex van Wijk bezet Gijs van Empel met 147 competitiegoals voor de hoofdploeg de tweede plaats in de Meterense topscorerslijst aller tijden. Na zijn spelersloopbaan bleef hij vanaf 1972 als vrijwilliger en elftalleider van het eerste team nog tientallen jaren actief voor MVV’58.

De in 1987 gerealiseerde overdekte tribune van MVV’58 draagt ook zijn naam. Enkele jaren geleden werd hij vanwege zijn vele verdiensten en lange lidmaatschap bij een jubileumfeest van MVV’58 nog eens gehuldigd.

Na een lang verblijf in verzorgingshuizen is erelid Gijs van Empel deze week overleden.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >
Lees meer over : Gijs van Empel, clubicoon, MVV'58