Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Na IJsselmeervogels wil Nils den Hartog ook Spakenburg te grazen nemen

10 apr 2019, 07.19Nieuws

WERKENDAM - Voor de nu 25-jarige Kozakken Boys-doelman Nils den Hartog was er twee jaar geleden zijn eerste klassieker, voor het eerst op sportpark De Westmaat tegen Spakenburg. “Natuurlijk kreeg ik toen vooraf veel informatie over de rivaliteit tussen Kozakken Boys en het blauwe deel van De Westmaat. Men had niets teveel gezegd. Het werd voor drieduizend toeschouwers een meeslepend voetbalgevecht."

"Wat een sfeer en wat waren er veel supporters van Kozakken Boys. Dat geeft echt extra steun. Mede door die supporters pakten wij met tien man daar toch drie punten. Geweldig hoe wij daar met onze supporters het feest hebben kunnen vieren. Het ging bij terugkomst op ons eigen sportcomplex nog even door. Dan zie je hoe groot en hoe mooi deze club is.”

Het was het seizoen dat Jong AZ oppermachtig was en Kozakken Boys als tweede eindigde. Nils den Hartog kijkt terug op twee bijzondere seizoenen. “Ik heb de keus voor Kozakken Boys gemaakt omdat ik destijds bij RKC geen tweede keus in de Jupiler League wilde zijn. Ik heb veel wedstrijden voor Kozakken Boys in een veelal fijne ambiance kunnen spelen. Dat is voor mij veel beter dan op maandag in de beloftencompetitie wedstrijdjes af te werken”, laat de Leerdammer weten.

Draaiboek
Zaterdag komt Spakenburg naar De Zwaaier. Het speciale draaiboek wordt door het bestuur van Kozakken Boys uit de kast getrokken. Men noemt het nog net geen risicowedstrijd, maar de supportersscharen worden van elkaar gescheiden om te voorkomen dat men elkaar treft.

Kijkend naar de ranglijst is te zien dat beide ploegen geen topseizoen draaien. Het Spakenburg van trainer John de Wolf staat met 48 punten vijfde. Kozakken Boys komt bij winst op een punt van de ‘blauwen’. “En daar gaan wij absoluut voor”, klinkt Den Hartog strijdvaardig op zijn vrije maandagavond. “Die hebben wij na de overwinning op Jong Almere City FC verdiend. Lekker hoor. Wij werken deze week naar de wedstrijd tegen Spakenburg toe. Natuurlijk ken ik de verhoudingen. Voor de supporters is het waarschijnlijk dé thuiswedstrijd van het jaar. Ik bereid mij voor op een van de vele wedstrijden van dit seizoen. Ik sta ervoor om de nul te houden en met de ‘boys’ drie punten te pakken.”

Derde periode
Kozakken Boys pakt het in dit deel van het seizoen goed op. Het maximaal haalbare is plaats drie. “Daar gaan wij voor en dan kijken wij natuurlijk ook naar die derde periode waarin wij goed meedoen en een punt achter VVSB op plaats twee staan. Het winnen van die prijs is ons doel, want dat levert ons en de club weer een plaats in het eindtoernooi van de TOTO KNVB-beker voor het volgend seizoen op. Dat is toch echt Kozakken Boys-waardig. Ons doel is overigens ook een plaats bij de beste vijf van de tweede divisie.”

Kozakken Boys tegen Spakenburg is eveneens bijzonder voor het drietal dat van de ‘boys’ naar IJsselmeervogels vertrekt. Eerder werden de ‘vogels’ op De Zwaaier met 5-0 opgerold. Natuurlijk willen vooral zij ook Spakenburg te grazen nemen.

Lees meer over : Nils den Hartog, Kozakken Boys