Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Nederlands CP-team met Bambacht vierde op EK in eigen land

06 aug 2018, 18.57Nieuws
Foto: Gerald van Zanten

ZEIST – Het Nederlands CP-voetbalteam is op het Europees Kampioenschap in eigen land net naast het podium beland. Gerard Bambacht uit Zuilichem maakte de voorbije weken deel uit van de selectie die het toernooi afwerkte op de KNVB Campus in Zeist. 

De ploeg van bondscoach Max Raeven verloor zondag met 1-2 het duel om de derde plaats. Daarin was Ierland de opponent; dezelfde ploeg die in de groepsfase al met 0-1 te sterk was. De 19-jarige Bambacht bleef in de troostfinale de hele wedstrijd op de bank.

Op vrijdag nam Oranje het in de halve finale op tegen Rusland. Dat bleek een te grote hindernis te zijn. Nederland ging met 5-0 onderuit, waarna de Russen zich tot Europees Kampioenschap kroonden door in de finale af te rekenen met mede-gedoodverfde favoriet Oekraïne. In de halve finale maakte ‘Bambi’ tien minuten voor het einde zijn opwachting.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Gerard Bambacht, CP-team