Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Nivo Sparta strikt Hans de Jong en Hendri Kant

16 mei 2014, 18.47Nieuws

ZALTBOMMEL – Hans de Jong en Hendri Kant komen volgend seizoen uit voor Nivo Sparta. Daarnaast keert Jeroen Sterrenburg na vijf seizoenen FC Den Bosch terug naar de Zaltbommelse club.

Centraal verdediger De Jong komt over van buurman Roda Boys, centrumspits Kant werd de afgelopen twee seizoenen clubtopscorer in het tweede van Kozakken Boys. Dat elftal komt uit in de reserve hoofdklasse. Kant scoorde dit seizoen 24 keer.

De Jong, eind twintig, neemt een karrenvracht aan ervaring mee naar Zaltbommel. Dit seizoen speelde hij voor Roda Boys, daarvoor kwam hij uit voor Kozakken Boys, Stedoco en Schelluinen. De Werkendammer wordt centraal in de defensie de opvolger van Stephan Netten.

“Een stabiele factor, hij stond hoog op ons verlanglijstje. Met zijn leeftijd en ervaring geeft hij body aan een elftal”, aldus bestuursmedewerker technische zaken Bert Ruijsch.

Doelpuntenmachine
Kant, halverwege de twintig, moet de nieuwe doelpuntenmachine van Nivo Sparta worden. In het tweede van Kozakken Boys bewees hij die rol aan te kunnen, met veertig treffers in twee seizoenen. De spits pikt veel goals mee, maar heeft daarnaast een goed oog voor medespelers, zegt Ruijsch. Nivo Sparta is de volgende stap waar hij reikhalzend naar uitkeek.

“Natuurlijk was het voor zo’n jongen een droom om in het eerste van Kozakken Boys te spelen, maar we hebben het wel over een topklasser. Bij Nivo Sparta mag hij bewijzen dat hij ook op tweede klasseniveau kan scoren.”

De nieuwe trainer Theo van Geffen bekeek Kant enkele malen. “Als er iemand oog heeft voor een goede spits, dan is het Theo wel”, zegt Ruijsch over de trainer die in zijn actieve carrière, ook bij Nivo Sparta, ook uitgroeide tot goaltjesdief.

Terugkeer
Nivo Sparta maakte vrijdag verder bekend dat Jeroen Sterrenburg terugkeert op het Zaltbommelse nest. Het talent vertrok vijf seizoenen geleden als aanvaller naar FC Den Bosch, maar werd bij de eerstedivisionist omgeschoold tot controlerende rechtermiddenvelder. Sterrenburg komt uit Zaltbommel.

Selectie compleet
Met het aantrekken van De Jong en Kant en het terughalen van Sterrenburg heeft Nivo Sparta zijn twintig man grote selectie voor komend seizoen zo goed als rond. In principe zijn er nog twee plekken vrij, bijvoorbeeld voor een jeugdspeler of een speler die ‘toevallig’ op het pad van de Zaltbommelse tweedeklasser komt. Eerder verleidde Nivo Sparta David Ruane (WNC), Jordy de Wit (OJC Rosmalen) en Niels de Haan (Unitas) tot een overschrijving.

Foto: Hans Kieboom

André van der Vlerk