Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

NSVV-Altena niet gespeeld na vuurwerkincident

01 jun 2019, 17.11NieuwsUpdate

NUMANSDORP - Van het nacompetitieduel NSVV-Altena is zaterdagmiddag geen seconde gespeeld. Nadat er vlakbij Altena-doelman Rob de Groot vuurwerk ontplofte, besloot de arbitrage al snel niet aan de wedstrijd te beginnen.

Er werd voor aanvang vuurwerk op het veld gegooid. Doelman Rob de Groot raakte dizzy en had onder meer last van suizende oren.

Embedded rich media on Twitter

Na poolshoogte te hebben genomen in de kleedkamer besloot de scheidsrechter resoluut niet te laten aftrappen.

Hoe nu verder? Dat is aan de KNVB, die in verband met het vervolg van de nacompetitie snel een beslissing zal moeten nemen.

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/nsvv-altena-vastgesteld-voor-woensdagavond-5-juni

NSVV heeft beelden van het vuurwerkincident en weet wie de dader is (geen lid van de club). Tegen hem zal aangifte worden gedaan bij de politie.

(foto: Rick den Besten)

UPDATE

Het duel in de nacompetitie tussen NSVV en Altena was nog niet eens begonnen of de wedstrijd werd meteen gestaakt. Oorzaak was een door de aanhang van NSVV opgevoerde vuurwerkshow.

Keeper Rob de Groot liep naar zijn doel om het vuurwerk op te ruimen en werd getroffen door een zwaar vuurwerkprojectiel. De sluitpost van Altena lag dizzy en uitgeteld op de grond, waarop de scheidsrechter niets anders restte dan de wedstrijd meteen te staken.

Handgemeen
Terwijl Altena ontdaan van het veld liep, ging enkele spelers van NSVV verhaal halen bij de eigen supporters en ontstond er nog een handgemeen. Keeper Rob de Groot kwam na enige tijd weer overeind en ging ondersteund door de begeleiding naar de kleedkamer.

Het suisde in zijn oren, zijn gezicht trilde nog na en de doelman was flink van de kaart door zeg maar gerust een vuurwerkbom. Alles eindigde tenslotte in een enorme deceptie voor beide ploegen, die een leuk toetje in de nacompetitie zagen verstierd worden door een onverlaat.

(foto: Rick den Besten)

Waardeloos
“Dit is waardeloos. In de eerste plaats voor mijn keeper Rob de Groot zelf. Hopelijk houdt hij er geen blijvende schade aan over. Ook voor Altena is het waardeloos. Je bereidt je heel de week voor en de jongens zijn tot in de tenen gefocust om die wedstrijd te gaan spelen en binnen vijf seconden is het voorbij door een onverlaat, die iets doet wat een normaal denkend mens nooit zal doen. Ik werd ook heel kwaad, omdat ik het zelf een keer meegemaakt heb als keeper vroeger bij NAC uit. Je schrikt gewoon zo en weet niet wat er gebeurt. Kijk, dat vuurwerk vooraf geweldig, maar dit projectiel lag op de rand van de zestien, terwijl mijn keeper naar zijn doel loopt. Ik heb dit in het amateurvoetbal nog nooit meegemaakt. Allereerst is nu belangrijk dat het met de gezondheid van keeper Rob de Groot goed gaat komen. We gaan uiteraard aangifte doen en dan is het minst belangrijk wat de KNVB gaat beslissen. Dat zien we dan wel weer”, was de reactie van trainer Johan van der Werff van Altena.

Excuses
“Wat ik er van vind. Belachelijk natuurlijk. Dit is gewoon zonde. Rob zit nog steeds voorover en hij hoort slecht, hoort het suizen en ziet alles zwart. Er zit ook een flinke kuil in het veld waar het projectiel ontplofte”, gaf Altena-speler Brian de Graaf de impact aan.

“Dit is gewoon klote. Als je hier naartoe komt, verwacht je niet dat zoiets gebeurt. Hoe dit afloopt weet ik niet. Als er iemand moet winnen, dan zijn wij het. Enkele spelers van NSVV en de voorzitter kwamen nog bij ons in de kleedkamer om hun excuses aan te bieden.”

(foto: Rick den Besten)

Ontdaan
Johnny Schouten was eveneens ontdaan. “Dit wordt heel lastig voor de KNVB, want de volgende wedstrijd staat al gepland. Ze kunnen niet zeggen tegen ons: kom dinsdag of woensdag maar terug. Zij zullen met een oplossing moeten komen, maar het wordt heel lastig om dit in te passen. Numansdorp is voor ons niet naast de deur. Misschien wordt dit wel bestraft, dat NSVV er gewoon uit ligt. Ik weet niet hoe ze het anders op moeten lossen”, gaf Schouten nog een schets van het gebeurde.

“We hadden handjes gegeven en iedereen liep naar zijn positie, ook de keeper. Vervolgens pakte Rob de Groot een uitgebrande fakkel op en liep hij langs een wat ik hoorde Cobra 6. Die ontplofte. Het was een verdomd harde klap. Als je ziet dat heel de zijkant van zijn hoofd nu nog trilt. Hij hoort zichzelf praten en het suist in zijn oor. Die heeft een enorme klap gehad. Je leeft helemaal naar zo’n wedstrijd toe en dan gebeurt dit.”

Scheidrechter
Scheidsrechter Eddy van Yren had het ook nog nooit meegemaakt en moet een rapport opmaken. “Ik ga beoordelen wat ik heb gezien. Wij kwamen het veld op en het was een sfeeractie van NSVV. Dat hadden ze ook netjes van tevoren gemeld bij ons. Er is vuurwerk op het veld beland en op het moment dat de keeper van Altena naar zijn doel wil lopen en zich klaar wil maken om te starten, is er een hele harde knal vlak naast hem, waardoor hij neer gaat. Voor ons alle reden om weer naar binnen te gaan en te kijken hoe het met de keeper was. Uiteindelijk kon de keeper niet meer starten en dat was voor ons de reden om helemaal niet te starten. Ik ga mijn rapport opmaken en doorsturen naar tuchtzaken van de KNVB. Er zal op heel korte termijn wel een uitspraak komen. Wat die uitspraak zal zijn, dat is aan de tuchtcommissie.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >