Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Oktay Basar terug van weggeweest

25 aug 2011, 16.41Nieuws

Oktay Basar is terug bij vv Papendrecht. En dat voelt goed na 2,5 jaar afwezigheid. “Ik heb het veldvoetbal gemist”, zegt hij.

Het eerste zaterdagelftal van vv Papendrecht gaat als favoriet van start in de vierde klasse; zoveel is duidelijk als je de huidige spelerslijst bekijkt. Daarop prijken de namen van tal van voetballers die in een eerder stadium van hun sportloopbaan op relatief hoog niveau hebben gevoetbald. Neem bijvoorbeeld Samir Acharrat. Hij was in een nog niet zo ver verleden spits van Zondag 1 en vv Nieuw-Lekkerland. Ook Nick Warner heeft zijn sporen in het amateurvoetbal verdiend, laatstelijk bij Rijsoord. Voeg daarbij de rentree van Oktay en Fahrettin Basar en het plaatje is compleet.

Puberaal
“In de ruim twee jaar dat ik weg ben geweest bij vv Papendrecht is het veldvoetbal nooit uit mijn achterhoofd verdwenen”, vertelt Oktay Basar (31). “En voor Fahrettin en Samir gold precies het zelfde. Toen we hoorden dat Samir er weer aan dacht om lid te worden van vv Papendrecht, keken
Fahrettin en ik elkaar aan en besloten we uiteindelijk met hem mee te gaan.  In eerste instantie hadden mijn broer en ik nog enige scepsis. Dat had te maken met de situatie in de aanloop naar ons vertrek destijds. Hoewel onze toenmalige trainers Ron Vlot en Francis Janse absoluut geen verkeerde mensen waren en heel wat van hun vak af wisten, lukte het geen van beiden om de selectie naar hun hand te zetten. Probleem destijds was dat een paar jongens zich niet wensten te laten sturen.”
“Nadat Vlot was afgehaakt, zei diens opvolger Francis Janse ons dat hij korte metten zou maken met dit puberale gedrag, maar ook hij kreeg het niet voor elkaar om die jongens kort te houden. Daarop trokken Fahrettin en ik onze conclusies: we wilden niet langer deel uitmaken van een team dat geen eenheid was.”

Oktay sloot zich vervolgens aan bij zaalvoetbalvereniging Eteha, een podium waar de technisch begaafde voetballer ruim twee jaar met plezier zijn vaardigheden etaleerde. “Tja, en nu ben ik terug op het oude Papendrechtse nest”, wipt hij over naar de actualiteit. “Voordat we ons definitief beschikbaar stelden hebben we eerst een gesprek gehad met trainer Dennis Zaal  en Mark Kalishoek. Dat verliep heel positief. Hetzelfde geldt voor onze contacten binnen de selectie. Papendrecht heeft een goede en gemotiveerde spelersgroep. De doelstelling: kampioen worden.”
Oktay Basar - die in oktober voor het eerst van zijn leven vader hoopt te worden- zegt weinig tot geen aanpassingsproblemen te hebben gehad na twee seizoenen veldvoetbalinactiviteit. “Ik was verrassend snel gewend”, stelt hij tevreden vast. “Ik ben dan wel; 31, ik voel me half twintig. Bovendien zit het balgevoel er nog prima in. Met dank aan het zaalvoetbal."