Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Olav van Rijkom: 'Eerst maar eens bouwen bij Rhelico'

20 sep 2017, 07.58Voorbeschouwing
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

RUMPT - De term 'nieuwe start' is het meest van toepassing op Rhelico. De ploeg stapte in de zomer over van het zondag- naar zaterdagvoetbal. Met een vrijwel nieuwe selectie wil de nieuwe hoofdtrainer Olav van Rijkom eerst maar eens gaan bouwen. 

"We hebben een heel jonge selectie, die nog veel moet leren", zag Van Rijkom in de voorbereiding. "Maar ze zijn wel heel leergierig. In de jeugd hebben ze niet heel veel meegekregen, dus we gaan beginnen bij de basis."

De stap naar het zaterdagvoetbal moet in Rumpt nog landen. "We zullen de komende tijd moeten wennen. Niet alleen aan voetballen op zaterdag, maar de spelers moeten aan mij wennen en ik aan hen. Het is belangrijk eerst het kader goed neer te zetten. Het is wel heel fijn dat de club op zaterdag ook een tweede elftal heeft, dat maakt het allemaal wat breder." 

Hart voor de club
Op de ranglijst heeft Rhelico weinig doelstellingen. "Ik kom uit district West I en II en deze competitie zegt met eigenlijk helemaal niets, dus wat de stand op de ranglijst betreft, hebben we geen doel. We moeten eerst maar eens aan gaan bouwen. Ik heb van horen zeggen dat Unitas een sterke ploeg heeft, maar het niveau kan ik niet inschatten", vertelt Van Rijkom eerlijk, die blij is ook eens in een andere omgeving te werken.

"Het is hartstikke leuk om in een nieuwe regio te kijken. Over een paar maanden zullen we zien of het een goede keuze is geweest. De vereniging doet er in ieder geval alles aan om het me naar de zin te maken. Ze hebben hier wel hart voor de club en dat is veel waard." 

Wispelturig
In de voorbereiding zag Van Rijkom vooral een wisselvallige ploeg. "Dat heb je met jonge gasten. Die scoren niet vaak een 6, maar het is een 8 of een 3. Het is wispelturig. We hebben geprobeerd de voorbereiding qua sterkte van tegenstanders op te bouwen. Dan zag je dat we dik verloren van een mindere ploeg, maar het juist heel goed deden tegen een sterke tegenstander. 

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >
Lees meer over : Olav van Rijkom, Rhelico