Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Papendrecht geeft de titelstrijd nog niet op

16 mei 2019, 08.20Nieuws
Richard van Hoek Fotografie

ZALTBOMMEL/PAPENDRECHT • Papendrecht incasseerde zaterdag een dreun in de vorm van de hele late gelijkmaker van koploper Nivo Sparta. Maar met twee punten achterstand en nog twee wedstrijden te gaan geeft Papendrecht de titelstrijd nog niet op.

"We moeten weer opkrabbelen", zegt trainer Johan Sturrus. "Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en daar werken we naartoe. Wij moeten blijven winnen, Pelikaan ook en dan kan 'Nivo' zich bijna geen misstap meer veroorloven. Tegen Zwaluwe en EBOH moeten ze gewoon aan de bak. Zwaluwe vecht nog voor zijn leven en bij EBOH kan het alle kanten op. Dat kan heel goed zijn en dat kan helemaal niks zijn, dat weet je nooit. De druk ligt bij Nivo."

Klutsgoal
De gelijkmaker kwam afgelopen zaterdag hard aan bij Papendrecht. Juist in deze wedstrijd had Papendrecht de titelstrijd immers volledig op zijn kop kunnen zetten, met nog twee duels voor de boeg. Het leek er ook lange tijd op dat de manschappen van Sturrus daar in zouden slagen. Nadat Koen Lighaam op aangeven van Jay Luciano al binnen twintig minuten voor de openingstreffer had gezorgd, mocht Papendrecht hopen op een zege. Er was zelfs nog een aantal grote kansen om de score uit te breiden, maar die waren niet aan de bezoekers besteed. Het vervolg liet zich raden; in de 92e minuut kwam Nivo Sparta via een klutsgoal alsnog met de schrik vrij.

Mokerslag
Na afloop toonde Sturrus zich realistisch: "We kregen in de slotfase drie kansen waarvan er minimaal één in moet. Als dat niet gebeurt, krijg je het deksel op de neus. We hadden echt het gevoel dat we hier konden winnen. In aanloop naar deze wedstrijd hebben we de hele tijd gezegd dat we moeten zorgen dat we zo dicht mogelijk bij Nivo Sparta komen te staan. Dat is gelukt en dan moet je het vandaag laten zien. Dat hebben we ook gedaan, maar het duurde een minuut te lang. Dat komt aan als een mokerslag", stelt de trainer, die trots is op wat zijn ploeg in de voorbije acht dagen heeft laten zien. 

"Ik heb genoten van de laatste drie wedstrijden. Ik vind dat we heel veel progressie maken, dat stemt me helemaal tevreden. Het is fantastisch dat deze groep zo drie keer kan pieken. Het is jammer dat in de blessuretijd die goal van Nivo valt, maar we moeten het onszelf verwijten dat we het niet eerder hebben afgemaakt. Je doet eigenlijk alles goed. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn, op die ene minuut na."

 

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >