Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Papendrecht hoopt op realistische kijk aanklager

07 mei 2019, 23.08Nieuws
(foto: Rick den Besten)

PAPENDRECHT - Vv Papendrecht is het niet eens met de door de Tuchtcommissie van de KNVB opgelegde straf van één punt in mindering naar aanleiding van onverkwikkelijkheden tijdens en na het (gestaakte) thuisduel met EBOH vorige maand.

“We gaan tegen de uitspraak in verweer omdat we vinden dat we daarmee te zwaar getroffen worden”, verwoordt secretaris Edwin Schreurs. “Onze vereniging werd twee dingen ten laste gelegd: duw- en trekwerk én medeschuldigheid aan het staken van de wedstrijd. Het eerste punt ontkennen we niet, maar met het tweede  zijn we het niet eens. En zeker niet met het punt in mindering.”

Overleg
Het bestuur van Papendrecht heeft, voordat het zijn verweer indiende, eerst overleg gehad met spelersgroep en staf. “Die wilden het verweer absoluut doorzetten. Voor ons was dat een extra reden om in actie te komen”, aldus Schreurs.

“Wat de KNVB er mee gaat doen? Tja, het kan twee kanten opvallen. De aanklager met een realistische kijk zal hopelijk met ons mee gaan, maar je kunt het ook minder treffen. Het is wel eens voorgekomen dat een sanctie werd verzwaard. Dat is en blijft het risico bij een verweer. Afwachten dus.”

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/papendrecht-gaat-beroep-tegen-punt-mindering

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >