Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Papendrecht start met Meiden Voetbal Academie

06 mrt 2019, 11.58Nieuws
(foto: Jan Timmer)

PAPENDRECHT - Met de oprichting van de Meiden Voetbal Academie wil vv Papendrecht jonge voetbalsters de kans bieden hun talent maximaal te ontwikkelen. Op zondag 17 maart organiseert de club van 10.00 - 13.00 uur een speciale Meiden Talentendag voor meiden van 15 tot en met 17 jaar.

Dat meisjes- en vrouwenvoetbal sterk in de lift zit is duidelijk. Een ontwikkeling die alles te maken heeft met de knappe prestaties van het nationale vrouwenelftal.

"Voor ons hét moment om met de Meiden Voetbal Academie van start te gaan", zegt Dennis Zaal, Hoofd Opleidingen van vv Papendrecht. "Onze vereniging telt dit seizoen vier meidenteams en én seniorenvrouwenelftal. Heel positief, maar we merken ook dat er met name in de jeugd meisjes rondlopen die meér kunnen en willen dan ze nu doen. Voor hen ontwikkelen we extra faciliteiten, te beginnen met de groep O19 jaar. We bieden ze via de MVA meer trainingsmogelijkheden en een gediplomeerde en gedreven trainer. Het is de bedoeling dat we de beginselen van de Academie vervolgens verder gaan uitrollen naar de leeftijdsgroepen daaronder."

Technisch hart
Zaal maakt deel uit van het vier personen bestaande technisch hart. Sandra van Tol (oud-international met liefst 83 optredens in Oranje) is één van hen. "Ik ga me binnen de MVA onder meer inzetten als trainer", vertelt ze. Ook Monique Klooster (oud eerste elftalspeelster en binnen de Academie verantwoordelijk voor het technisch coördinatorschap) en Lonneke Michielse zijn van de partij.

"Ik ben al jaren lid van de Jeugdcommissie en speelde vroeger in het eerste vrouwenteam van vv Papendrecht. Het idee om met een Meiden Voetbal Academie te beginnen omarm ik volledig. Er zijn meer clubs die op deze manier werken,maar die liggen allemaal op een half uur rijden vanaf Papendrecht. Er is kortom ruimte voor en behoefte aan dit initiatief."

Doorstroom
Papendrecht heeft de voorbije jaren al een aantal topvoetbalsters afgeleverd, zoals Nikki IJzerman en Sharona Versluis (beiden actief bij eredivisionist Excelsior/Barendrecht) én Liza van der Most (Oranje-international en voetballend bij Ajax). Van der Most is zeer te spreken over Meiden Voetbal Academie bij haar vroegere club. "Dit kan erg goed zijn voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Door de meisjes eerder te laten kennis maken met een intensief trainingsprogramma, wordt mogelijk het gat naar de Eredivisie verkleind De doorstroom van nieuwe talenten is namelijk erg welkom."

Inschrijven voor de Meiden Talentendag van 17 maart kan door het formulier op de website www.vvpapendrecht.nl in te vullen. Dennis Zaal: "De dag staat open voor  meiden die nog geen lid zijn van VV Papendrecht,  en zeker ook onze huidige speelsters."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >